Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Problemy z forum.
Forum - dieta Montignaca > Ogólne > Pomoc techniczna
Stron: 1, 2, 3
Kasik28
co to q post ?
Margolcia
CYTAT(Kasik28 @ Apr 6 2009, 18:06 ) *
co to q post ?

KASIK, przestan... ja sie zesikam.. Albo znowu bedziesz przenosic...
Trinity801
CYTAT(Marg @ Apr 6 2009, 23:09 ) *

rofl.gif
Gogo
Ja proponuje zmniejszyć 1 post ( znacząco ) bo ja tylko wchodzą zajrzeć i nas z netu wywala tongue.gif
Margolcia
CYTAT(Gogo @ Apr 6 2009, 18:11 ) *
Ja proponuje zmniejszyć 1 post ( znacząco ) bo ja tylko wchodzą zajrzeć i nas z netu wywala tongue.gif

Moge podzielic na kilka dzis wieczorem.
Kasik28
CYTAT(Kasik28 @ Apr 6 2009, 23:06 ) *
co to q post ?

CYTAT(Marg @ Apr 6 2009, 23:09 ) *

no co ?? ja pytałam serio !
juti
Ostatnio wciąż mnie wylogowuje z forum, mimo zaznaczonej opcji "pamiętaj mnie". Co mogę zrobić?
Trinity801
Juti, spróbuj pousuwac pliki cookies, powinno pomóc.
juti
CYTAT(Trinity801 @ Apr 10 2009, 20:03 ) *
Juti, spróbuj pousuwac pliki cookies, powinno pomóc.

Dzięki, spróbuję!
juti
Usunęłam ciacha i dalej to samo sad.gif
Ktoś ma jakiś inny pomysł?? sad.gif
Butterka
ja tak mam po kazdym czyszczeniu jakims antywirusem smile.gif
Juti moze do admina napisz ? On na pewno cos wymysli:)
banANA
CYTAT(Kasik28 @ Apr 7 2009, 08:19 ) *
no co ?? ja pytałam serio !

kasik, nie wiesz, co to q? to moze ci q.....a pomoze? crazy.gif ew k.....a?
ewciakowa
k....a k....a k...waaa zamało k...wa w tym zdaniu k...wa bl_badgrin.gif
Kasik28
nie świntuszyć mi tu, trochę kultury szanowne Panie !!!! crazy.gif crazy.gif
ewciakowa
pardon crazy.gif
Zoe
Właśnie, moje drogie... więcej kulturwy... wink.gif
kadyrka
Witam.
Ja w sprawie swojej Siostry. Zarejestrowała się na forum, a teraz po zalogowaniu w jakikolwiek główny temat by nie weszła,wyświetlają się Jej tylko ogłoszenia i pod spodem nie ma tematów,tylko informacja że brak tematów lub brak uprawnień . Ja jako drugi użytkownik zalogowany w tym samym czasie widzę,że jest dostępna. Jeśli to w czymś pomoże,to ma nick madzeska .
Trinity801
Sprawdziłam. Nie ma użytkownika o nazwie madzeska.
Na dole też nie widac, żeby ktokolwiek taki był zalogowany w ciągu ostatnich 24h...
Może niech Twoja siostra spróbuje założyc nowe konto?
Kasik28
Mi też się nie wyświetla żaden użytkownik o podanej nazwie ... myślałam, że coś nie tak u mnie
z wyszukiwarką.
madzeska
Dotarłam!!!!!!Udało się !!!! Jupiiiiii banana1.gif banana1.gif banana1.gif
Sis,dzięki,że napisałaś w moim imieniu do Moda dajekwiatka.gif
A tak na marginesie to nie wiem dlaczego Wam nie pokazało użytkownika madzeska,skoro wczoraj normalnie się logowałam i byłam widoczna...nie mogłam tylko nic czytać huh.gif

A w ogóle to dzień dobry 054.gif
Polla
proszę o pomoc!!! Mam zablokowane konto, mój stary nick to jania, musiałam założyć nowe konto, chcę mieć odblokowane stare, co mam robić?????
Butterka
Ale co zrobilas ,ze masz zablokowane????
lucuś

ialam ten sam problem co jania, zalozylam nowe konto i niech bedzie, bo znow zaczynam od początku, kilka dni sie poddałam, wczasie urlopu i waga poszla w góre, ale nadal bede mmowac, pozdrawiam , mała kobietka smile.gif smile.gif
jania
Ja już mam aktywne, cieszę się banana1.gif
Yarpenn
Czy to normalne, ze forum (jak i caly serwis) w losowych godzinach w ciagu dnia jest nieaktywny? Znaczy sie wchodze i nie wchodzi stronka, jakby nic nie bylo wink.gif
Administrator
CYTAT(Yarpenn @ Aug 28 2009, 09:10 ) *
Czy to normalne, ze forum (jak i caly serwis) w losowych godzinach w ciagu dnia jest nieaktywny? Znaczy sie wchodze i nie wchodzi stronka, jakby nic nie bylo wink.gif

Problem jest znany. Usunięcie go trochę potrwa, bo wynika z nieznanych przyczyn.
Margolcia
CYTAT(Administrator @ Aug 28 2009, 11:05 ) *
Problem jest znany. Usunięcie go trochę potrwa, bo wynika z nieznanych przyczyn.

Witam serdecznie Adminku!
jeszcze jedno, mam kłopoty z wstawianiem zdjęć. Czasem zdjęcie pojawia sie i znika.
czy mozna cos na to poradzic??
Nie wiem, czy to mój problem, czy forum. Dlatego uniżenie proszę experta o opinię.
Serdeczności 695.gif
Margolcia
Magmark
Witam,

Tak, również zawieszało mi się dziś forum, ale teraz jest o.k.

Mam jednak pytanko do naszego Admina.

Jestem nowicjuszem na forum i wiele rzeczy mogę jeszcze nie wiedzieć, ale zapytać zawsze warto. Jak to mówią "kto pyta nie błądzi".

Drogi Adminie, widzę że forum ma się świetnie od tylu lat, jednak dla mnie jako nowicjusza jest ono zupełnie nieczytelne,

myślę że nie tylko ja tak sądzę.

Nowicjusze popełniają te same błędy, czyli

- piszą niepotrzebnie oddzielne tematy, kiedy już takie tematy gdzieś istnieją

Przydałaby się mała instrukcja, wówczas nie byłoby tyle błędów w obsłudze przez nowe osoby oraz nie byłoby takiego bałaganu.

Przepraszam że się kokoszę na tym forum,

ale chciałabym aby było ono bardziej czytelne, aby nie tracić czasu na szukanie odpowiedniego wątku.

Mam nadzieję że rozumiecie.

Moja sugestia jest taka.

Może do tworzenia nowych tematów niech mają uprawnienia tylko Admin i Moderatorzy.

Np. główne tematy: codzienne menu, pytania, itp. Wówczas to będzie miało sens. Przecież wystarczy tylko kilka głównych tematów.

Obecnie jak każdy może otworzyć nowy temat to robi się galimatjas. Co Wy na to?

Magmark

Trinity801

No Magmark, w niedawnej przeszłości tak było, prawo do tworzenia nowych wątków co prawda mieli wszyscy, ale było mniej bałaganu, bo istniał tylko jeden dłuuugi tasiemiec (wątek) pod nazwą "Pytania, problemy, wątpliwości" czy jakoś tak i nie było rzeczywiście takiego smietnika... Admin osądził, że jednak przejrzyściej bedzie, jak bedzie wiele wątków z oddzielnymi pytaniami... Jest jak jest, niech się może Admin wypowie... tongue.gif

CYTAT(Yarpenn @ Aug 28 2009, 10:10 ) *

Ooo mam tak samo, myślałam że to może jakieś problemy z przeglądarką moją, ale teraz widzę, że nie...
Administrator
Takie rozwiązanie jak jest obecnie sprawdza się na każdym forum, nawet u nas.
Wiadomo, że nie obejdzie się bez dublowania tematów, bo nie wszystkim chce się czytać co było wcześniej. Ale dzięki tematom, można łatwo odnaleźć interesujące nas informacje i nie trzeba powtarzać tego samego. Jeśli się komuś nie chce przejrzeć forum, tylko woli wrzucić nowy temat, to tylko wynika z lenistwa takiej osoby. Na każdym forum otrzymała by taka osoba ostrzeżenie a potem ban gdy to sie powtórzy. U nas takich restrykcji nie ma, bo zdajemy sobie sprawę, że wchodzą tu osoby, które nie zawsze mają pojęcie o netykiecie czy obsłudze forum. Moderatorki wtedy grzecznie zwracają uwagę, że taki temat już się pojawił, lub rozwiązują to w inny sposób, zależnie od czasu i możliwości.

Margolcia
CYTAT(Marg @ Aug 28 2009, 14:53 ) *
jeszcze jedno, mam kłopoty z wstawianiem zdjęć. Czasem zdjęcie pojawia sie i znika.
Nie wiem, czy to mój problem, czy forum. Dlatego uniżenie proszę experta o opinię.
Serdeczności 695.gif
Margolcia

unsure.gif
Administrator
CYTAT(Marg @ Aug 28 2009, 18:53 ) *
Serdeczności 695.gif
Margolcia

Witaj,

Na forum jest ustalony limit zdjęć w jednym poście i wątku.
Czy problem jest przy większych ilościach czy także przy jednym zdjęciu w poście?

Trinity801
Ja też czasem nie widzę zdjęc, które Margolcia wstawia... I nie sądzę by to dotyczyło limitów...
Margolcia
CYTAT(Administrator @ Aug 31 2009, 14:22 ) *
Witaj,

Na forum jest ustalony limit zdjęć w jednym poście i wątku.
Czy problem jest przy większych ilościach czy także przy jednym zdjęciu w poście?

Wstawiam jedno zdjecie na posta i zmniejszam do poniżej 50 kB, dla pewności. Można mnie sprawdzić w wątku: http://dietamm.com/forum/index.php?showtopic=4353&st=120
Administrator
CYTAT(Marg @ Aug 31 2009, 18:36 ) *
Wstawiam jedno zdjecie na posta i zmniejszam do poniżej 50 kB, dla pewności. Można mnie sprawdzić w wątku: http://dietamm.com/forum/index.php?showtopic=4353&st=120

Sprawdziłem i tam jest wstawiony obrazek: http://lh6.ggpht.com/_lILV-Hq1ruQ/SpU7_ER0...Fw/ATT77668.jpg
Ale pod linkiem nic nie ma, wiec obrazek nie będzie się wyświetlał.
Margolcia
CYTAT(Administrator @ Sep 1 2009, 10:08 ) *
Sprawdziłem i tam jest wstawiony obrazek: http://lh6.ggpht.com/_lILV-Hq1ruQ/SpU7_ER0...Fw/ATT77668.jpg
Ale pod linkiem nic nie ma, wiec obrazek nie będzie się wyświetlał.

ale czasem go widać,,,,, unsure.gif I pod tym linkiem ja mam zdjęcie tłuścioszka.....
pojawia się i znika.....

A to mój oswojony Żabson:

Już wiem o co chodzi! Tamte zdjęcia były z albumu "unlisted"
No chyba że to też zniknie, to juz zdurnieję do reszty..... bag.gif
Trinity801
Nie znikło - widać smile.gif
Czy tzn że nie można wstawić samego zdjęcia, tylko musi być z jakimkolwiek podpisem?...
Nie rozumiem unsure.gif
Margolcia
Trini, mam dwa rodzaje albumów z których ściągam zdjęcia na forum: publiczne i prywatne.
Jak kopiuje zdjęcie z prywatnego, to go nie widać, jak z publicznego to widać...
Admin napisał, że pod tym moim poprzednim linkiem nic nie ma, a jak ja kliknęłam, to było.
Dlatego tak sobie to wymysliłam.....
Trinity801
To ja już tym bardziej nic nie rozumiem unsure.gif
Margolcia
Skad bierzesz zdjecia na forum??
Trinity801
Ja mam tak jak Ty - publiczny i prywatny.
Margolcia
Ja mam na Googlach, na Picasie. Jak otworzę zdjęcie z albumu prywatnego (unpublish) i skopiuje do posta, to na forum go nie widać.
Jak robie to samo z mojego albumu puplicznego - nie znika...
Moze to kwestia zabezpieczeń prywatności na Goooglach.

Trinity801
CYTAT(Marg @ Sep 2 2009, 16:20 ) *

Bardzo możliwe... Tez mam na Googlach.
Margolcia
To zrób prosze eksperyment.
Może to ja taka durna...... crazy.gif
Idę, bo jak wkurze dentystę to mi bez znieczulenia zęba rozkwasi....
Spes
CYTAT(Marg @ Sep 2 2009, 16:20 ) *
Ja mam na Googlach, na Picasie. Jak otworzę zdjęcie z albumu prywatnego (unpublish) i skopiuje do posta, to na forum go nie widać.
Jak robie to samo z mojego albumu puplicznego - nie znika...

IMHO:

Problem leży w tym, że jest to album prywatny. W związku z tym, nikt, kto nie jest zarejestrowany w Google Picasa i zaaprobowany przez autora zdjęcia, nie będzie miał do niego dostępu. Dlatego skopiowany adres zdjęcia, które widzisz na Picasie, wklejony następnie jako URL zdjęcia na forum, prowadzi do nikąd, ponieważ serwer, na którym jest dietamm.com/forum nie ma uwierzytelnionej sesji z Google Picasa a tym bardziej nie jest dopuszczony przez Ciebie, jako autorkę, do oglądania zdjęć.

Istnieje natomiast pewien sposób obejścia tego. Możesz skopiować URL strony Picasy (przykład), na której znajduje się Twoje zdjęcie i po prostu wkleić jako link, tak, by czytający musieli go kliknąć i wejść na tę stronę. Wiąże się to jednak z tym, że dajesz dojście do CAŁEGO albumu prywatnego. Gdyby ładnie uśmiechnąć się do root admina, to mógłby napisać prosty (chyba) skrypt, który by selekcjonował tylko to zdjęcie, tak, żeby na forum nie pojawiał się link dający dostęp do CAŁEGO albumu prywatnego, tylko samo zdjęcie. Ale na chwilę obecną nie jest to możliwe. Podsumowując, adresy zdjęć z albumów prywatnych, które zaczynają się na http://lh3.ggpht.com/_Q0sQ8b7sqhA/.... będą prowadziły donikąd.

Pozdrawiam,
dorywczo pracujący informatyk wink.gif
Margolcia
ło matko! Ale narobiłam zamieszania..... crazy.gif
Dzieki!
Ale zauważ Spesowy Informatyku, ze naprawde sama do tego doszłam, że z prywatnych mi znikaja... O rany, jaka jestem mądra!!!!
bo widzisz, mój najosobistszy informatyk (u którego praktykuję) dopiero po niedzieli bedzie w domu...
Dzieki za porady!!!

I powodzenia!!

Ps. Mój osobisty tez Wojtek....
PS. otworzyłam sobie nowe konto i po klopocie.
Spes
CYTAT(Marg @ Sep 3 2009, 18:06 ) *
ło matko! Ale narobiłam zamieszania..... crazy.gif
Dzieki!
Ale zauważ Spesowy Informatyku, ze naprawde sama do tego doszłam, że z prywatnych mi znikaja... O rany, jaka jestem mądra!!!!
bo widzisz, mój najosobistszy informatyk (u którego praktykuję) dopiero po niedzieli bedzie w domu...
Dzieki za porady!!!

I powodzenia!!

Ps. Mój osobisty tez Wojtek....
PS. otworzyłam sobie nowe konto i po klopocie.

Ależ masz rację, Marg biggrin.gif I do słusznych wniosków doszłaś biggrin.gif Wcale palmy pierwszeństwa nie odbieram tylko uzupełniam semi-fachową wypowiedzią... Chciałem tylko rozjaśnić wątpliwości biggrin.gif Miłego dnia wink.gif

Spesowy Informatyk
Margolcia
Ja tam wole sie o swoje upomnieć crazy.gif , z różnymi chłopami przychodzi mi pracować a ostatnio jestem przewrazliwiona, 695.gif no bo nie pracuję....

Dzięki!!
695.gif
Kai Wren
CYTAT(juti @ Apr 10 2009, 17:49 ) *
Ostatnio wciąż mnie wylogowuje z forum, mimo zaznaczonej opcji "pamiętaj mnie". Co mogę zrobić?

Podejrzewam, że przy "wypadach" forum kasuje swoje ciastka.

CYTAT(juti @ Apr 14 2009, 10:32 ) *
Usunęłam ciacha i dalej to samo sad.gif
Ktoś ma jakiś inny pomysł?? sad.gif

Usunięcie ciach pomaga tylko na tej zasadzie, że robisz miejsce na nowe. Jeśli w przeglądarce nie masz ustawionych tak, że są tylko dla danej sesji, to znaczy, że jest tak jak sądzę.

CYTAT(Trinity801 @ Aug 31 2009, 20:26 ) *
Ja też czasem nie widzę zdjęc, które Margolcia wstawia... I nie sądzę by to dotyczyło limitów...

Chciałam wyjaśnić, ale Spes zrobił to super smile.gif i ma pieknego czarnego kota wink.gif Przyda się jeszcze jeden informatyk na forum.
Margolcia
CYTAT(Kai Wren @ Sep 9 2009, 06:05 ) *
Chciałam wyjaśnić, ale Spes zrobił to super smile.gif i ma pieknego czarnego kota wink.gif Przyda się jeszcze jeden informatyk na forum.

Spes to MM-ujaca kobietka, ten co wyjasniał to jej osobisty Informatyk...
Taka cwana i obstawiona....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.