Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Co z kotletami sojowymi?
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
aga79
Dziewczyny jakiś czas temu kupiłam kotlety sojowe 100% i powiedziałyście mi że za bardzo przetworzone ale u mnie nikt nie chce tego zjeść a mi szkoda wywalić,co z tym zrobić,jak to zjeść aby było smaczne??
Kasik28
aga - zjedz i tyle, nic się nie stanie, ale więcej już nie kupuj.
Ja to gotowałam 3 minutki w dobrze doprawionej wodzie - ważne by było dużo czosnku. Potem w jajeczku i smażyłam
jak schabowego. Albo zrób gulasz z warzywkami .... narazie więcej pomysłów brak wink.gif
aga79
Dzięki ci Kasik nie wiedziałam że można je smażyć (na diecie MM) tongue.gif
Butterka
yyyyy...no wg naszego forum nie mieszamy na fazie I wegli z tluszczami;))
Kasik28
CYTAT(Butterka @ Mar 29 2009, 21:24 ) *
yyyyy...no wg naszego forum nie mieszamy na fazie I wegli z tluszczami;))

a granulat sojowy ?? toż to jest to samo.
Butterka
czyli tez problematyczny crazy.gif
Kasik28
no generalnie soja nie ma zbyt wysokiego IG - no ale wiem przetworzone dziadostwo.

Niestety nie unikniemy niektórych kontrowersyjnych tematów, jemy na własne ryzyko.
wiosna
tez sie wlasnie nad tym zastanawialam, jak pisalyscie o granulacie do panierki.
Sabre
Zajrzałam tu http://dietamm.com/forum/index.php?showtopic=4722 i widzę kotlety sojowe jako dozwolone. No to się najadłam smile.gif A teraz buszując po forum znalazłam niniejszy wątek i mam mętlik w głowie. Jeżeli kotlety są be to może wyrzucić je z topiku o produktach dozwolonych? A jeszcze nurtuje mnie dlaczego granulat sojowy jest dozwolony a kotlety nie. Skład mają dokładnie taki sam.
Marianna73
a moze wiecie co dodac do granulatu zeby wyszly klopsy (na wodzie) albo kotlety takie mielone? bo mi sie wszystko rozpadlo jak probowalam sad.gif no i w sumie tez mam metlik co do granulatu i jego uzycia sad.gif
jolasmyk
CYTAT(Marianna73 @ Jun 7 2010, 14:02 ) *
a moze wiecie co dodac do granulatu zeby wyszly klopsy (na wodzie) albo kotlety takie mielone? bo mi sie wszystko rozpadlo jak probowalam sad.gif no i w sumie tez mam metlik co do granulatu i jego uzycia sad.gif

Marianko moje kotleciki tez sie rozwalily, ja swego czasu granulatu sypalam so sosu pom. do makaronu zamist mieska mielonego...
Marianna73
o, dobra mysl, a teraz tez tak robisz? bo zastanawiam sie czy wogole go jeszcze kupic? hmmm.... jak i innych produktow... najpierw zachwyt a potem wycofanie z uzytku bo nie smakowalo albo nie wiedzialam co z tym zrobic...hehehehe
jolasmyk
CYTAT(Marianna73 @ Jun 7 2010, 14:10 ) *
o, dobra mysl, a teraz tez tak robisz? bo zastanawiam sie czy wogole go jeszcze kupic? hmmm.... jak i innych produktow... najpierw zachwyt a potem wycofanie z uzytku bo nie smakowalo albo nie wiedzialam co z tym zrobic...hehehehe

no wlasnie lezy mi dwie paczki w szawce i tylko miejsce zajmuje, wiec chyba rozumiesz...
Marianna73
hahahaha no coment, mam zamrozona soje w calosci i jeszcze ze 2 kg w szafce.
jolasmyk
CYTAT(Marianna73 @ Jun 7 2010, 14:18 ) *
hahahaha no coment, mam zamrozona soje w calosci i jeszcze ze 2 kg w szafce.

do tego jeszcze kostke sojowa i kilka woreczkow soczewicy....
finezja
No właśnie tak się zastanawiałam nad kostką sojową, do zupy węglowej można dodać? Dobre to w ogóle?
Małgośka
CYTAT(finezja @ Jun 8 2010, 09:07 ) *
No właśnie tak się zastanawiałam nad kostką sojową, do zupy węglowej można dodać? Dobre to w ogóle?

ja kostke sojowa lub granulat wrzucam do węglowego bigosu zamiast mięsa. a soczewice gotuje w kostce bulionowej wegetariańskiej aż się ziarenka rozpadają, doprawiam jak pasztet (majeranek, czosnek, imbir, gałka) i mam paste do porannych kanapek- najlepsze smarowidlo mm-owe wg. mnie na sniadanko!
laugh.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.