Trzy tarty

Miała być jedna tarta, tylko serowa, ale mi się za dużo ciasta narobiło i musiałam kombinować.
Ciasto by Nadzieja
200g pilosa chudego, 10 łyżek mleka - rozetrzeć na papkę, dodać 300g mąki pp (miałam pszenną 1850), dwie łyżeczki proszku do pieczenia, 2 łyżki fruktozy - zagnieść, włożyć do lodówki na pół godziny a potem wymościć formy na tarty i piec ok. 15 minut w 180 stopniach.
Potem dodać "górę" i piec w zależności od "góry" do 25 minut.
1) "góra" pierwsza - dżem lidlowy
2) "góra" druga jabłka w plastrach posypane cynamonem, fruktozą i polane jogurtem (ma ktoś lepszy patent na to, by się "trzymały" na ciescie?)
3) "góra" trzecia, serowa: pilos chudy, chudy jogurt i fruktoza z kroplą olejku waniliowego, zamieszać, dodać ubite na sztywno białko - delikatnie pomieszać, można dodać dozwolone bakalie (śliwki, morele, suszone jabłka, skórki cytrynowe czy co tam jeszcze - ja nie dałam bo nie przepadam).
Ciasto kakaowe z truskawkami i beza na ciasto:
400 ml kefiru
2 bialka
2 lyzeczki proszku do pieczenia
4 lyzki kakao
szklanka maki 1850
1/2 szklanki fruktozy ja dalam mniej o połowe
wszystko oprocz bialek miksujemy ze soba
bialka ubijamy na bardzo sztywno i delikatnie mieszamy z masa
ciasto wlewamy do foremki wylozonej papierem do pieczenia
pieczemy w 200 stopniach 20 minut z termoobiegiem < ja pieklam bez termoobiegu ok 30 minut>
po upieczeniu przestudzamy i scinamy wierzch
i wkladamy z powrotem do foremki z papierem
na wierzch:
truskawki mrozone , mozna inne owoce
4 bialka
8-12 lyzek fruktozy <ja dalam na oko by byla slodka piana>
owoce ukladamy na ciescie, duzo i ciasno zostawiajac troche miejsca na brzegach
bialko ubijamy na supersztywna piane, najlepiej schlodzic je uprzednio
pod koniec ubijania dodajemy fruktoze sprawdzajac czy piana jest wystarczajaco slodka
piane wykladamy na owoce
wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 150-180 stopni
ustawiamy termoobieg i przez 10 minut trzymamy podgrzewanie <ja robilam bez termoobiegu>
pozniej wylaczamy grzalke ale ciasto pozostaje w srodku przez kolejne 20-25 minut aby piana sie przesuszyla