Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: błonnik - tabletki
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
sliweczka
Hej,
zauważyłam, że dośc istotny w stosownaiu diety MM jest błonnik. Mam więc pytanie czy żeby sobie troszkę pomóc można przyjmować błonnik w tabletkach. Pewnei są jakieś dostępne w aptece
Nie wiem czy taka postac błonnika coś daje ale może wiecie coś na ten temat. Jeśl itak to czy możecie coś podpowiedzieć
Dzięki za info
Butterka
ale po co?smile.gif jedz warzywa 1:1 i w zupelnosci osiagniesz prawidlowa ilosc blonnika razem z witaminami i mineralalmi.Przesada w zadna strone nie jest dobra bo nadmiar blonnika moze wlasnie - usuwac czesc wit i min z organizmu .
Marianna73
witaj, owszem znam tabletki z blonnikiem, ale nie stosuje ich poniewaz przy diecie mmowej je sie tyle zielska z blonnikiem, ze powinno to wystarczyc, wiec po co sie dodatkowo wspomagac?
joko
CYTAT(Butterka @ May 5 2010, 13:23 ) *
ale po co?smile.gif

Po to, że zimą i wczesną wiosną ciężko jest o smaczne i tanie warzywa.
Butterka
nie przesadzaj , kapusta kiszona taka droga? ogorki kiszone? mrozonki? szparagowa ? nikt Ci nie kaze pomidorami i papryka sie zapychac. Poza tym jedzac warzywa dostarczasz witaminy i mineraly , nie masz tego z tabletkami z blonnikiem .
joko
CYTAT(Butterka @ May 11 2010, 15:10 ) *
nie przesadzaj , kapusta kiszona taka droga? ogorki kiszone? mrozonki? szparagowa ? nikt Ci nie kaze pomidorami i papryka sie zapychac. Poza tym jedzac warzywa dostarczasz witaminy i mineraly , nie masz tego z tabletkami z blonnikiem .

mrożonek nie cierpię (wszystko jakieś takie mdłe i bez smaku, ale może się przełamię - w końcu to tylko 4 miesięcy bez pomidorów i ogórków: od stycznia do kwietnia włącznie), pomidory w puszcze mój żołądek nie trawi zbyt dobrze, za fasolką szparagową nie przepadam (chyba że taka świeżo zerwana i dobrze przyrządzona), a kapusta i ogórki kiszone mimo że uwielbiam, to jednak trochę monotonne, ale fakt nie pomyślałem o tych witaminach i minerałach - no ale to też można tabletkami uzupełnić, choć są o wiele mniej przyswajalne dla organizmu takie witaminki niż z warzywami, ponadto jakoś nie mam zaufania do tych "kompleksów witaminowych": za bardzo "jadą mi chemią", dlatego też nie kupuje... choć może warto w zimę?
Butterka
Moze rozgotowujesz za bardzo mrozonki? przeciez to normalne surowe warzywa ,czasem lekko zblanszowane .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.