Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Zupa a potem II danie, czy odwrotnie?
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
joko
Witam!

Oczywiście tradycyjne podejście jest takie, że na obiad najpierw je się zupę a potem II danie (nawet jest to w nazwie odzwierciedlone), jednak czy są jakieś powody dietetyczne/trawienne które uzasadniałyby tę kolejność? Co szkodzi najpierw zjeść II danie a potem zupę?

Pozdrówka!

Butterka
Nie widze problemu:) Moze ktos cos wymysli wink.gif
Eugenia
joko ale z Ciebie filozof wink.gif
zawsze cos wygrzebiesz laugh.gif
zawsze cos sie znajdzie.
Zoe
Taaa, tradycyjne podejście jest takie, że zupę jada sie łyżką, ale zwolennicy "diety widelcowej" i na to znaleźli już sposób... biggrin.gif
kachna
CYTAT(Zoe @ May 13 2010, 10:18 ) *
Taaa, tradycyjne podejście jest takie, że zupę jada sie łyżką, ale zwolennicy "diety widelcowej" i na to znaleźli już sposób... biggrin.gif

zawsze tez mozna posiorpac z kubeczka... wink.gif
finezja
Albo przechylić i wciągnąć z michy rofl.gif
Ciekawe co ze zwolennikami pałeczek rofl.gif
iris660
Łooo jaaa rofl.gif Ja nie mam tego problemu bo jadam albo zupe albo II danie. Może też spróbuj tak. A jak nie to zacznij od tego dania które jest smaczniejsze laugh.gif
pat18
rozbawil mnie ten temat rofl.gif rofl.gif ja jak zupa to tylko zupa lol np z kurczaczkiem gotowanym niah niah
adhd
a w mm to chyba cały czas sa dwa dania 1:1???czyż nie tak crazy.gif
joko
CYTAT(Butterka @ May 13 2010, 07:18 ) *
Nie widze problemu:) Moze ktos cos wymysli wink.gif

No tak, jak wymiatacz nie wie to można sobie już jaja robićtongue.gif

CYTAT(finezja @ May 13 2010, 10:46 ) *
Ciekawe co ze zwolennikami pałeczek rofl.gif

dobre, rofl.gif

CYTAT(Eugenia @ May 13 2010, 07:26 ) *
zawsze cos wygrzebiesz laugh.gif

spoko, dopiero się rozkręcam;) już mi chodzą po głowie tematy typu:
"Dieta MM w stanie nieważkości. Wasze za i przeciw." biggrin.gif wink.gif
sarbela
CYTAT(joko @ May 17 2010, 02:02 ) *
spoko, dopiero się rozkręcam;) już mi chodzą po głowie tematy typu:
"Dieta MM w stanie nieważkości. Wasze za i przeciw." biggrin.gif wink.gif

Biorąc pod uwagę skąd przybywasz to wcale nie będzie dziwne pytanie crazy.gif
alkapisz
no a tak na marginesie..ugotowałam sobie zupke z kalafiora i zielonej fasolki na wywarze z udka kurczaka, dodałam smietany 18% i to wszystko było na gesto ... wiadomo posiłek tłuszczowy ale ... no własnie i tu mam pytanie -czy warzywa w zupie równoważą wywar (zjadłam bez mięsa) czy powinnam dodatkowo jeszcze pochłonąc porcje warzyw do michy zupy warzywnej ???
Zoe
CYTAT(alkapisz @ May 28 2010, 21:17 ) *
no a tak na marginesie..ugotowałam sobie zupke z kalafiora i zielonej fasolki na wywarze z udka kurczaka, dodałam smietany 18% i to wszystko było na gesto ... wiadomo posiłek tłuszczowy ale ... no własnie i tu mam pytanie -czy warzywa w zupie równoważą wywar (zjadłam bez mięsa) czy powinnam dodatkowo jeszcze pochłonąc porcje warzyw do michy zupy warzywnej ???

przede wszystkim: dlaczego nie zjadłaś mięsa? gdzie białko w tym posiłku?
alkapisz
CYTAT(Zoe @ May 28 2010, 22:17 ) *
przede wszystkim: dlaczego nie zjadłaś mięsa? gdzie białko w tym posiłku?

bo mieso zjadłam wczesniej na obiad a zeby nie zmarnowac takiej pysznej zupki zjadłam ja na kolacje,ale nie otrzymałam odpowiedzi na moje pytanie -Jak to jest właściwie z zupami ? równowazyc dodatkowo czy wystarcza te w wywarze?? ;-)
kachna
CYTAT(alkapisz @ May 29 2010, 06:11 ) *
bo mieso zjadłam wczesniej na obiad a zeby nie zmarnowac takiej pysznej zupki zjadłam ja na kolacje,ale nie otrzymałam odpowiedzi na moje pytanie -Jak to jest właściwie z zupami ? równowazyc dodatkowo czy wystarcza te w wywarze?? ;-)

jezeli tych warzyw jest wagowo tyle co wywaru ze smietana to nie trzeba. to tyle jesli chodzi o sama zupe...jednak aby twoj posilek byl prawidlowym posilkiem mm, to tak jak juz napisala ci zoe musisz dodac do niego bialko i to bialko tez musisz zrownowazyc warzywami.

a tak na marginesie...nie irytuj sie...nie wszystkie odpowiedzi na nasze pytania sa takie jakich bysmy oczekowali...to dlatego zadajemy pytania wink.gif
adhd
CYTAT(alkapisz @ May 28 2010, 22:17 ) *

ja robie zupy tylko weglowe i jadam na kolację,ale zawsze przed zjadam ze trzy pomidory i przepijam maslanka 0% a potem wczacham zupe a jak gotuje miecho kurakowe to moje koty maja pełne szczescie bo kochaja chlipac rosół........... tongue.gif
kachna
CYTAT(adhd @ May 29 2010, 08:39 ) *
ja robie zupy tylko weglowe i jadam na kolację,ale zawsze przed zjadam ze trzy pomidory i przepijam maslanka 0% a potem wczacham zupe a jak gotuje miecho kurakowe to moje koty maja pełne szczescie bo kochaja chlipac rosół........... tongue.gif

jesoooo....a ty znowu ja i ja laugh.gif a co kolezanke obchodzi co TY i jak TY? znowu nie odpowiadasz na pytanie! mam cie doprowadzic di pionu? no pytam sie? bl_badgrin.gif
adhd
CYTAT(kachna @ May 29 2010, 09:59 ) *
jesoooo....a ty znowu ja i ja laugh.gif a co kolezanke obchodzi co TY i jak TY? znowu nie odpowiadasz na pytanie! mam cie doprowadzic di pionu? no pytam sie? bl_badgrin.gif

give_rose_girl.gif give_rose_girl.gif give_rose_girl.gif give_rose_girl.gif give_rose_girl.gif give_rose_girl.gif :give_rose_gir
kachna
adhd...znowu chcesz mnie urobic kfiotkami? bl_badgrin.gif
alkapisz
CYTAT(kachna @ May 29 2010, 07:01 ) *
jezeli tych warzyw jest wagowo tyle co wywaru ze smietana to nie trzeba. to tyle jesli chodzi o sama zupe...jednak aby twoj posilek byl prawidlowym posilkiem mm, to tak jak juz napisala ci zoe musisz dodac do niego bialko i to bialko tez musisz zrownowazyc warzywami.

a tak na marginesie...nie irytuj sie...nie wszystkie odpowiedzi na nasze pytania sa takie jakich bysmy oczekowali...to dlatego zadajemy pytania wink.gif

alez jestem daleka od irytacji rolleyes.gif ,oj wywaru to było zdecydowanie mniej ,ale teraz wiem ,ze do zupy podsamże sobie np.camamber obtoczony w jajku i zrównoważe to dodatkowo jakims warzywkiem ... Dzieki bardzo,teraz jestm ustatysfakcjonowana odpowiedzia... zupa poszła wyjatkowo na kolacje,bo szkoda mi jej było wywalac ..zwykle jadam węgle na kolacje ... Pozdrawiam
kachna
CYTAT(alkapisz @ May 29 2010, 10:16 ) *
alez jestem daleka od irytacji rolleyes.gif ,oj wywaru to było zdecydowanie mniej ,ale teraz wiem ,ze do zupy podsamże sobie np.camamber obtoczony w jajku i zrównoważe to dodatkowo jakims warzywkiem ... Dzieki bardzo,teraz jestm ustatysfakcjonowana odpowiedzia... zupa poszła wyjatkowo na kolacje,bo szkoda mi jej było wywalac ..zwykle jadam węgle na kolacje ... Pozdrawiam

no i git! z tym serem i jajem to juz brzmi zupelnie sensownie... wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.