Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: przepis
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
marinella
mam pytanie
znalazłam w przepisowni taki przepis
http://dietamm.com/forum/index.php?s=&...ost&p=26285

PIERŚ KURCZAKA W SOSIE SEROWYM

Pierś z kuraczaka obsypujemy solą i pieprzem, i smazymy na głębokiej patelni, następnie dodajemy pokruszone brokuły i chwilkę dusimy, następnie zalewamy śmietaną 30%, i na małym ogniu redukujemy sos, aż sie lekko zagęści.
Gdy już ma odpowiednią konsystencje dodajemy starkowany ser żółty i pokruszonego płeśniaka, i takie jakie lubimy, i mieszając czekamy jak się rozpuści, i podajemy z warzywami takie jak lubimy
Ze względu na specyficzny smak (ser pleśniak)trzeba go modyfikować pod swój smak

To mozna śmietanę 30% w pierwszej fazie czy lepiej unikać ?
finezja
Można. Śmietana musi mieć co najmniej 18% smile.gif
marinella
CYTAT(finezja @ May 17 2010, 15:13 ) *
Można. Śmietana musi mieć co najmniej 18% smile.gif

acha
ale musi byc kwaśna czy tzw kremówka moze być?
apapon
Aby nie miała jakichś tam swiństw, staraj sie wybierać bez np. mączki świetojańskiej i takie tam dziady
jolasmyk
CYTAT(apapon @ May 17 2010, 15:40 ) *
Aby nie miała jakichś tam swiństw, staraj sie wybierać bez np. mączki świetojańskiej i takie tam dziady

O ile dobrze pamietam to maczka swietojanska u nas odczarowana i juz mozna...
apapon
To skoro tak, to cofam i się ciesze, bo normalną 18 mogę w takim razie używac smile.gif
finezja
Potwierdzam słowa Joli, mączka świętojańska dozwolona smile.gif
Eugenia
a jak to sie stalo,ze dozwolona?mnje to interesuje biggrin.gif bo,ze odczarowana to wiem ;p
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.