Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: inulina ,stevia
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
alkapisz
Inulina -rozpuszczalny błonnik pokarmowy z korzenia cykorii..naturalny prebiotyk
Stevia(liśc mielony,suszone) - roslina 15 x słodsza od cukru\bezkaloryczna alternatywa cukru i słodzików- kraj pochodzenia rosliny Paragwaj (produkt czysty ekologicznie)
Płatki sojowe bio
Teraz pytanie: jak sie maja te produkty do naszej MM ?
ewciakowa
stevia mozesz slodzic
ale inulina to skladnik wiec daj przyklad sama w sobie jest ok jako blonnik platki sojowe :musisz podac sklad
alkapisz
Otóż obczytałam całą etykiete płatków sojowych i nie ma ani jednego słowa o składzie ..... tylko tyle ,ze jest to produkcja ekologiczna ,rolnictwo ekologicze firma Biosfera
ewciakowa
CYTAT(alkapisz @ May 20 2010, 05:58 ) *
Otóż obczytałam całą etykiete płatków sojowych i nie ma ani jednego słowa o składzie ..... tylko tyle ,ze jest to produkcja ekologiczna ,rolnictwo ekologicze firma Biosfera

Płatki sojowe prażone 200g
producent: Polgrunt 4.20zł brutto
Płatki sojowe prażone 200g

To naturalny produkt z łamanego ( rozgniatanego) ziarna soi . Wysokowartościowy produkt śniadaniowy. Wyśmienity jako samodzielna przekąska oraz jako dodatek do mleka, musli, jogurtu, zup. Ze wzgledu na dużą zawartość cennego żywieniowo białka, polecane szczegolnie osobom aktywnym, potrzebującym dużej dawki energi.

Skład:
prażone ziarno soi niemodyfikowane genetycznie
Wartość odżywcza:
100g produktu przeciętnie zawiera: białko 40g, tłuszcz 21g, węglowodany 12g, błonnik pokarmowy 14g
Waga produktu: 216
Przydatność do spożycia: 12 miesięcy
Wartość energetyczna: 1661 kJ /396 kcal
jesli to te to odpadaja

http://www.ekosklep.com.pl/images/platki%20sojowe.gif
alkapisz
Niestety nie ma składu,wartosci odżywczej i energetycznej na etykiecie,ale wysłałam juz zapytanie do firmy ,która je produkuje z pytaniem o skład i wartości. ;-)
alkapisz
http://www.xorceria.com/ogloszenia/inulina..._prebiotyk.html
nie mozna kopiowac bez zgody ,wiec podaje link ;-)
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.