Valeria
Jan 17 2010, 16:50
Witam, przeszukałam forum ale nie udało mi się znaleźć interesujących mnie odpowiedzi.
Jakie znacie lekkie menu na dni w których nasz brzuszek odmawia posłuszeństwa.. biegunka, wiatry, grypa żołądkowa itp.
Chodzi mi o lekko strawne jedzonko ?
Co polecacie?
Bardzo proszę o pomoc.
Przykładowe menu na chociaż jeden dzień.. żeby nie pogarszać swojego stanu.
To zalezy od Twojego organizmu. Ja powiem nie jedz twarogu a okarze sie ze to jogurt powoduje biegunke.. po za tym jesli masz takie objawy podczas diety to dlatego ze organizm sie oczyszcza i przyzwyczaja do nowego menu oraz jesli jesz znacznie wiecej warzyw niz wczesniej to to tez moze byc przyczyna. Przejdzie
Valeria
Jan 17 2010, 17:22
A co byś mi zatem poleciła? Np na kolację ?
napewno nie makaron bo jest generalnie ciezki.
moze po prostu soczewice i ogorka lub papryczke albo ryz?
sklotka
Jan 18 2010, 00:17
buu ja z kolei po papryce mam gazy, a po makaronie czuję się wspaniale

. Więc polecam przetestować co tam masz i zapisać w kalendarzu czy działa

pozdrawiam
Margolcia
Jan 18 2010, 00:35
Valerio, doczytałam się, ze karmisz piersia, więc musisz bardziej uważac niż my.
Moja Babcia by Ci poradziła: utrzej na tarce ze trzy duże marchewki, gotuj przez ok 2 godziny. Ugotuj do tego ryż i zjedz do syta. Wyjdzie Ci z tego taka gęstsza zupa marchewkowo ryżowa. Dopraw sobie do smaku, czym atm lubisz. Zwykle to reguluje biegunki ale nie wiem, czy pomaga przy grypie, bo nigdy nie miałam grypy.
Na śniadanie możesz zjeść ryż z jabłkiem upieczonym w piekarniku. Pycha!
Z warzywami to już sama zdecyduj co robić. Znasz zasadę

1:1......
gosi86
Mar 23 2010, 08:42
Hej.
Od ponad tygodnia jestem na diecie montignaca, schudłam juz 4 kg! ale.....od 4 dni nie moge się dobrze wypróżnić, boli mnie brzuch a nigdy nie miałam az takich problemów. Czy ktoś w trakcje tej diety też tak miał? Są jakieś na to sposoby, które można używać w trakcie tej diety????
Pozdrawiam wszystkich
Agatha
Mar 23 2010, 10:06
Jak miałam z tym swego czasu problemy to lekarz polecił mi "babkę jajowatą" zalewasz ziółka, wypijasz kisiel, popijasz dwoma szklankami wody i efekt murowany. Ale niestety nie wiem jak to się ma do zasad. Jeżeli nie przedawkujesz to daje tylko lekki efekt przeczyszczający, bardziej w celu rozlużnienia treści zalegających.
Butterka
Mar 23 2010, 10:13
moze byc tak ze za malo pijesz plynow ,Twoj organizm nei byl przyzwyczajony do tak duzej ilosci blonnika ,kt chlonie wode z organizmu -efekt jest jaki jest.Wiecej pic!
gosi86
Mar 23 2010, 10:37
Dzięki, poczytałam troche o tej babce jajowatej i może być dobra...na pewno zastosuje, a jeżeli chodzi o płyny, na pewno przyda się ich więcej

ale powiem, że to bardzo męczy i czuje że zaraz mi pęknie brzuch

Pozdrowionka
na mnie dziala jablko na czczo
jolasmyk
Mar 23 2010, 17:33
A na mnie nic nie dzial. Wyprozniam sie raz czasami dwa razy w tygodniu. Pije ze 3l wody i kilka herbat zielonych, masakra jakas. nic mnie nie rusza Baby i co ja mam poczac?
Agatha
Mar 23 2010, 18:36
Polecam raz jeszcze babkę jajowatą mi to wyregulowało rewelacyjnie.
jolasmyk
Mar 23 2010, 18:41
CYTAT(Agatha @ Mar 23 2010, 18:36 )

Polecam raz jeszcze babkę jajowatą mi to wyregulowało rewelacyjnie.
Ale co to jest, wytlumacz wiecej, czy to jakies tabketki, czy jakies zielsko, no i gdzie ja to kupie, chyba z pl. bede musiala zciagnac,
Butterka
Mar 23 2010, 19:01
Nie wiem czy na wszystkich to dziala ale moja mama praktykowala takie cos ze moczyla sliwki suszone i potem rano naq czczo pilo sie ta wode , wiec moze u nas jedzenie sliwek suszonych rano przed sniadaniem?Moze takich namoczonych?
iris660
Mar 23 2010, 19:43
Ponoć jeszcze działa 1/3 lyżeczki sody oczyszczonej zmieszanej w 1/2 szklance kefiru na noc. Albo też dużo osób poleca siemie lniane, coś bardziej pod MM to płatki owsiane góralskie albo otręby(na mnie działały).
jolasmyk
Mar 23 2010, 19:51
CYTAT(Butterka @ Mar 23 2010, 19:01 )

Nie wiem czy na wszystkich to dziala ale moja mama praktykowala takie cos ze moczyla sliwki suszone i potem rano naq czczo pilo sie ta wode , wiec moze u nas jedzenie sliwek suszonych rano przed sniadaniem?Moze takich namoczonych?
Sliwek nigdy nie moczylam, jadlam rano tekie wktojone do jogo , nie pomagalo ale ide se namoczyc , moze to cos da, ile tych sliwek zjesc rano?
CYTAT(iris660 @ Mar 23 2010, 19:43 )

Ponoć jeszcze działa 1/3 lyżeczki sody oczyszczonej zmieszanej w 1/2 szklance kefiru na noc. Albo też dużo osób poleca siemie lniane, coś bardziej pod MM to płatki owsiane góralskie albo otręby(na mnie działały).

Siemienia lninego nie jestem w stnanie przelknac, bo to trzeba wieczore namoczyc a rano wypic, taki glut wychodzi z tego , ze mnie na wymioty od razu bierze, kefiru nie mam , moze byc jogo albo maslanka?
iris660
Mar 23 2010, 19:54
Nie wiem możesz spróbować z jogurtem. Jak nie to są jeszcze specjalne tabletki ale nie wiem czy chcecie takie cuda.
Agatha
Mar 23 2010, 20:01
Oj, skoro nie dajesz rady z siemieniem to z babką też nie dasz rady. Bo to wychodzi właśnie glut. Zielsko trzeba zalać ciepłą wodą i wypić potem dwie szklanki wody.
Śliwki moczone na mnie nie działają, otręby też nie nic nie działa prócz babki. Teraz jest ok, ale w ciąży co sie namęczyłam i na początku mm. teraz jest git.
jolasmyk
Mar 23 2010, 20:04
Dzieki Wam wszystkim za rady, zobaczymy co z tego wyjdzie.
Butterka
Mar 23 2010, 20:17
moja maam tez siemie popijala tez glut ale my nei bardzo mozemy na I fazie . ja latalam po kawie rano

hahah ale ja ogolnie jestem regularna jak w zegarku
madzeska
Mar 23 2010, 21:00
Tak jak pisze Elfik po prostu zjedz rano na czczo jabłko

ja dzisiaj przetestowałam i zadziałało
jolasmyk
Mar 23 2010, 21:13
CYTAT(madzeska @ Mar 23 2010, 21:00 )

Tak jak pisze Elfik po prostu zjedz rano na czczo jabłko

ja dzisiaj przetestowałam i zadziałało

Jablka jem w sobote i niedziele po w tygodniu nie mam czasu , ale jak mowilam nie dzialaja.
Miśka666
Mar 23 2010, 22:16
Mój sposób, zawsze skuteczny: maślanka, płatki owsiane i suszone śliwki. Dla mnie to mieszanka iście wybuchowa
jolasmyk
Mar 23 2010, 22:27
CYTAT(Miśka666 @ Mar 23 2010, 22:16 )

Mój sposób, zawsze skuteczny: maślanka, płatki owsiane i suszone śliwki. Dla mnie to mieszanka iście wybuchowa

jak ja wam zazdroszcze wszystkim normalnie, a ja cierpie.
jak sie wku... to se normalnie lewatywe trzasne, moze w koncu ruszy! hihihi
Miśka666
Mar 23 2010, 22:30
Na mnie też nie zawsze działaja takie mieszanki. Kiedyś piłam senes, ale tak jednorazowo, bo podobno niebezpieczny. Rano kibelek gwarantowany, moja mama chodziła po senesie cąły dzień. Można też sól gorzką spróbować, ale na mnie nie działała, a smak ochydny.
iris660
Mar 24 2010, 07:59
A jak nie to są tabsy Colon C ponoć bardzo skuteczne.
CYTAT(jolasmyk @ Mar 23 2010, 23:27 )

jak ja wam zazdroszcze wszystkim normalnie, a ja cierpie.
jak sie wku... to se normalnie lewatywe trzasne, moze w koncu ruszy! hihihi
Zanim te lewatywę zrobisz, to zapodaj sobie czopek glicerynowy (na noc!!!!!!!!!). Po lewatywie dopiero możesz miec problemy, bo ten wynalazek wypłukuje florę bakteryjną. A potem poprobuj ze sliwkami poranną porą..A szklanka lekko ciepłej wody (przegotowanej) na czczo byla próbowana?? Sa jeszcze herbatki czerwone...poszukaj...najpierw łagodne środki...na dynamit nasz jeszcze czas!!
Agatha
Mar 24 2010, 09:03
CYTAT(bubu @ Mar 24 2010, 09:19 )

Zanim te lewatywę zrobisz, to zapodaj sobie czopek glicerynowy (na noc!!!!!!!!!). Po lewatywie dopiero możesz miec problemy, bo ten wynalazek wypłukuje florę bakteryjną. A potem poprobuj ze sliwkami poranną porą..A szklanka lekko ciepłej wody (przegotowanej) na czczo byla próbowana?? Sa jeszcze herbatki czerwone...poszukaj...najpierw łagodne środki...na dynamit nasz jeszcze czas!!

I tego czopa całą noc trzymać? Ja wymiękałam po 20 minutach, no ale nic zwieracza czas ćwiczyć.
Butterka
Mar 24 2010, 09:13
CYTAT(Agatha @ Mar 24 2010, 10:03 )

I tego czopa całą noc trzymać? Ja wymiękałam po 20 minutach, no ale nic zwieracza czas ćwiczyć.
hmmmm..nie ma co sie Butti smiac ...
A tak serio....to jak sobie "zapodasz" go za płytko..

.to zaraz Cię przymusi do...oddania
Swoją drogą ćwiczenie zwieracza niesie ze soba dobroczynne skutki nie tylko w tej materii!!

..<------kocham te dziewczynkę!
ewciakowa
Mar 24 2010, 10:11
albo mydlo w dupke
CYTAT(ewciakowa @ Mar 24 2010, 11:11 )

albo mydlo w dupke

Może "Szary jeleń"???
Butterka
Mar 24 2010, 10:23
madzeska
Mar 24 2010, 10:27
Ejjj ja właśnie jem śniadanie!!!!
kachna
Mar 24 2010, 10:30
CYTAT(madzeska @ Mar 24 2010, 10:27 )

Ejjj ja właśnie jem śniadanie!!!!
to juz z taba zle madzeska skoro jadasz przed kompem...
madzeska
Mar 24 2010, 10:33
CYTAT(kachna @ Mar 24 2010, 11:30 )

to juz z taba zle madzeska skoro jadasz przed kompem...

Nie jest jeszcze tak źle
Topolka przed kompem ziemniaki obiera
kachna
Mar 24 2010, 10:35
ale topolka przynajmniej czyta w "rozweselajacym" a ty sie uwzielas na te czopki do dupska...nie wiem..ale gusta to ty masz dziwne babo...
ewciakowa
Mar 24 2010, 10:38
Ewik79
Mar 24 2010, 10:52
gosi86
Mar 24 2010, 14:24
Widze, że temat bardzo się rozwinął

Zapodałam sobie wczoraj tę babkę jajowatą, zobaczymy kiedy będą efekty

Mam nadzieje, że nie zadziała źle na dietę, nawet miała napisane że obniża poziom cukru we krwi

bo te ślwiwki to chyba nie bardzo na diete nie?
Pozdrawiam.
Butterka
Mar 24 2010, 14:30
a co masz do suszonych sliwek rano na MM?
iris660
Mar 24 2010, 14:31
Trzeba na noc rękę do miski z ciepłą wodą wsadzić!! To na bank zadziała
Butterka
Mar 24 2010, 14:34
ewciakowa
Mar 24 2010, 15:38
boszeeee zaraz wymysla nasiadywanki dupa w nocniku z pokrzywami przez cala noc
ałaaa na samą mysl mnie zapiekło
Butterka
Mar 24 2010, 16:06
tatianka1
Mar 24 2010, 17:36
Moja sprawdzona metoda- łyżka oliwy na surowo przed posiłkiem tłuszczowym. Na następny dzień będzie po temacie.
jolasmyk
Mar 24 2010, 19:12
Jak ja se zapodam te wszystkie wasze metody do nie wiem czy wyrobie, pewnie dzien wolny trza bedzie brac, hihihi
CYTAT(jolasmyk @ Mar 24 2010, 19:12 )

Jak ja se zapodam te wszystkie wasze metody do nie wiem czy wyrobie, pewnie dzien wolny trza bedzie brac, hihihi
...i solidny zapas lektury do toalety
jolasmyk
Mar 24 2010, 19:21
CYTAT(Zoe @ Mar 24 2010, 19:18 )

...i solidny zapas lektury do toalety

Zoe laptopa sobie wezme, to przynajmniej podpatrze co tam u Was bo przy takiej rewolucji to chyba nie bylabym w stanie cokolwiek napisac,!!!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę
kliknij tutaj.