Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Orzechy i Słonecznik
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
gabi_dzyt
witam,
mam pytanie czy orzechy i słonecznik prazony jest dozwolony na mm ?/ Jak tak to w posiłkach tłuszczowych ???
Zoe
CYTAT(gabi_dzyt @ Oct 13 2009, 21:53 ) *
witam,
mam pytanie czy orzechy i słonecznik prazony jest dozwolony na mm ?/ Jak tak to w posiłkach tłuszczowych ???

dopiero w II fazie
gabi_dzyt
super dzieki
Sabre
Jestem tu nowa, także na początek witam wszystkich biggrin.gif O diecie MM słyszałam już dawniej ale od dwóch tygodni sama usiłuję ją stosować. Napisałam usiłuję, ponieważ z każdym dniem, czytając informacje w internecie, dowiaduję się czegoś nowego, co uświadamia mi, że nie wszystko robię tak jak trzeba smile.gif. No ale nic to, ponoć praktyka czyni mistrza smile.gif. Do rzeczy. Wiem już ogólnie co z czym i kiedy mogę jeść. Nie mogę natomiast nigdzie znaleźć informacji jak jeść orzechy, pestki itp. Z tego co wyczytałam nie są one zabronione (wyjątkiem są chyba laskowe, tak?). Nie ma natomiast nigdzie informacji z czym je mogę połączyć. Czy orzechy, pestki dyni i słonecznika mogę dodawać do posiłków węglowych czy powinnam je jeść osobno tak jak np, owoce? Dodam jeszcze, że nie lubię soczewicy, grochu, fasoli itp, czy można to czymś zastąpić? Z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam.
Zoe
wszelkie orzechy, pestki i nasiona są dozwolone dopiero od II fazy
Sabre
Ech, no to muszę poprawić swoje menu smile.gif A w II fazie można je z czymś łączyć?
Zoe
eee, dopiero zaczęłaś dietę i już wybiegasz na II fazę? co najmniej 3 miesiące powinna trwać pierwsza faza. jak poczytasz zasady II fazy to zrozumiesz dlaczego pytanie o łączenie produktów jest nieteges smile.gif
Sabre
OK, dzięki smile.gif Uczę się smile.gif
adhd
CYTAT(Zoe @ May 27 2010, 14:02 ) *
eee, dopiero zaczęłaś dietę i już wybiegasz na II fazę? co najmniej 3 miesiące powinna trwać pierwsza faza. jak poczytasz zasady II fazy to zrozumiesz dlaczego pytanie o łączenie produktów jest nieteges smile.gif

frajer.gif hmm.gif IPB rotfl_.gif
jolasmyk
CYTAT(Sabre @ May 27 2010, 12:55 ) *
Ech, no to muszę poprawić swoje menu smile.gif A w II fazie można je z czymś łączyć?

pewnie, ze mozesz, np. orzeszki w czekoladzie.... smilie_girl_101.gif smilie_girl_101.gif smilie_girl_101.gif
iris660
No i co wyśmiewacie nową co? Nie wstyd wam? Przecież zapytała z czym można łączyć orzechy to zamiast jej normalnie odpowiedzieć że ze skorupką to wy se jaja robicie. dry.gif
jolasmyk
CYTAT(iris660 @ May 27 2010, 17:23 ) *
No i co wyśmiewacie nową co? Nie wstyd wam? Przecież zapytała z czym można łączyć orzechy to zamiast jej normalnie odpowiedzieć że ze skorupką to wy se jaja robicie. dry.gif

a na to czekolada....
Sabre
No bardzo fajnie, jakie pomocne forum, dziękuję bardzo za odpowiedzi na moje pytania.
Eugenia
no.Gjenia je mm-msy w czekoladzie i bro zapija.. wink.gif
taka dwufazowka ze mnie...jedna faza po orzeszkach druga po 6 piwach..
iris660
CYTAT(Eugenia @ May 27 2010, 22:14 ) *
no.Gjenia je mm-msy w czekoladzie i bro zapija.. wink.gif
taka dwufazowka ze mnie...jedna faza po orzeszkach druga po 6 piwach..

A trzecią fazę masz w kiblu? bl_badgrin.gif bl_badgrin.gif
jolasmyk
CYTAT(Sabre @ May 27 2010, 21:07 ) *
No bardzo fajnie, jakie pomocne forum, dziękuję bardzo za odpowiedzi na moje pytania.

oj wyluzuj troche, orzechy narazie odstaw na najwyzsza polke i nie ruszaj dopoki nie schudniesz, ogarnij dobrze I faze i nie mieszaj sobie od razu z II bo na to jeszcze masz czas, a pozartowac to my lubimy i czasami mamy glopawke, jak pobedziesz z nami troche to zrozumiesz, a tak serio to witaj...milego zrzucania kiloskow, nie fochaj sie na wstepie bo zlosc pieknosci szkodzi, buzka...no i orzechy do tluszczy zaliczamy
Sabre
No nie miało to brzmieć jak foch, ale skoro tak wyszło, sorki smilie_girl_066.gif Ja tak tylko o te orzeszki zapytałam, a że zasad II fazy nie znam to dlatego własnie żeby sobie w głowie nie namieszać smile.gif No ale w końcu już wiem, że orzeszki jednak są tłuszczowe biggrin.gif
Butterka
pytania zadajemy w innym dziale, zostana przeniesione
Sabre
NO właśnie zorientowałam się że w niewłaściwym dziale te pytanie zadałam ale niestety dopiero gdy już je zadałam unsure.gif smile.gif
adhd
CYTAT(iris660 @ May 27 2010, 18:23 ) *

nikt sie nie nabija...............tylko,jak wszystko dokładnie przewertujesz , poczytasz i zrobisz notatki to pytania sa zbedne............chodzi mi o MM,ale jesli ludziska czytaja ,cały net i ksiazke to robia sobie wode z mózgu...............bazujac na mm i wiadomosciach we wszystkich watkach......wszystko jest proste......faktem jest ,ze ja robiłam sobie notatki i juz nie wracałm do podstawy ,na poczatku jesli ktos czyta i czyta i czyta??????? to sie tak nie da;kartka i długopis to podstawa.....a potem to juz zostaje w głowie..............widze ,ze dziewczyny odpowiadaja cały czas na podstawowe wiadomosci,ja nie wiem czy to jest normalne??????????w wątkach dla ,,NOWYCH,,wszystko jest.........jak otwierałam watek o orzechach,to myslałam ,ze sa wiadomości strikte np,,orzechy i ich właściwosci,, czyli ile czego;makro ,mikro elem,soli,pierwiastków?????????bo watek ,,orzechy,,to raczej cos w tym kierunku??????jestem zawiedziona..........bbbbbbłłłłeeeeee
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.