Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: śmietana
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
mmadzia
Witajcie,
Przeczytałam w encyklopedii na forum, że śmietana najlepiej, by była 18%. Zupełnie nie rozumiem tego, ponieważ przygotowuje posiłki z przepisów Montignaca i on wszędzie poleca 12 albo 15%. Help!
apapon
Do węgli używamy tłuszczy do 1,5%, a do tłuszczy tych od 18%. Nic między tym nas nie interesuje. smile.gif
pinulla01
mmadzia
Nie zrazaj sie tym to po prostu nasze forum ma zaostrzone zasady dla osiagniecia leprzych i moze troszke szybszych efektow i jak moze juz zauwazylas wielu z nas to sluzy rolleyes.gif
Takze stosujac sie do zasad forum wybralabym ta sprawdzona tutaj metode ..ale wybor nalezy oczywiscie do Ciebie rolleyes.gif
mmadzia
CYTAT(pinulla01 @ May 30 2010, 16:34 ) *
mmadzia
Nie zrazaj sie tym to po prostu nasze forum ma zaostrzone zasady dla osiagniecia leprzych i moze troszke szybszych efektow i jak moze juz zauwazylas wielu z nas to sluzy rolleyes.gif
Takze stosujac sie do zasad forum wybralabym ta sprawdzona tutaj metode ..ale wybor nalezy oczywiscie do Ciebie rolleyes.gif

OK, bardzo Wam dziękuję za info. Do tej pory myślałam, że chodzi też o to, by ograniczać tłuszcze nasycone i dlatego Montignac w "Jeść aby schudnąć" pisze, że do obiadu można śmietanę ODTŁUSZCZONĄ. Czyli nie ma to znaczenia w odniesieniu do nabiału? Przy okazji zapytam: ile można serów zjeść do jednego posiłu (żółtych i innych tłustych)?
jolasmyk
CYTAT(mmadzia @ Jun 1 2010, 13:23 ) *
OK, bardzo Wam dziękuję za info. Do tej pory myślałam, że chodzi też o to, by ograniczać tłuszcze nasycone i dlatego Montignac w "Jeść aby schudnąć" pisze, że do obiadu można śmietanę ODTŁUSZCZONĄ. Czyli nie ma to znaczenia w odniesieniu do nabiału? Przy okazji zapytam: ile można serów zjeść do jednego posiłu (żółtych i innych tłustych)?

do weglowego nabial do 1.5% , do tluszczy od 18% tluszczu. A ile tego sera dasz rade do jednego posilku???
pinulla01
mmadzia Jezeli jestes smakoszem serow to jedz sobie ..... ale nie ZAPOMNIJ ,ze trzeba to wszystko warzywami ZROWNOWAZYC 1:1 !!!! wink.gif
mmadzia
Oj, kochane, sery to ja po prostu uwielbiam, a szczególnie twardy kozi (nie wiem, czy w stosunku do niego są jakieś ograniczenia)... A te sery można na kolacyjkę też rąbać? Oczywiście z warzywkami 1:1?
Butterka
jesli na kolacje tluszcze to tylko zdrowe ,na pewno nei sery.
pinulla01
Butti Przeciez ja o kolacji nie pisalam ale serek taki pieknie splesnialy i tak z "zapaszkiem" jest dla mnie leprzym deserem po obiedzie niz jakiekolwiek slodkosci .....

mmadzia] ja tez kocham sery i jakos zawsze sobie cos do obiadu przemyce ,..... wink.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.