Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: problemy żołądkowe za grzeszki...
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
prymulka
Dzień dobry!
Jestem na diecie mm od trzech tygodni, schudłam prawie 4 kilo, a wczoraj mama (o! niedobra!!) skusiła mnie chlebem ze smalcem (jedna kromka z ogórkiem kiszonym)... sad.gif(
Dzisiaj, oprócz monstrualnych wyrzutów sumienia, mam straszną biegunkę... Pokarało mnie!
Czy komuś zdarzyło się coś takiego, że podczas ścisłej diety zrobił podobny wyskok i coś się potem "działo" w żołądkach?
Pozdrawiam!

Przepraszam za zamieszanie: czy ktoś mógłby przenieść moje pytanie do pytań... sad.gif ? Bo analfabetka techniczna ze mnie .. sad.gif(
Zoe
CYTAT(prymulka @ Jun 24 2010, 10:52 ) *
Dzień dobry!
Jestem na diecie mm od trzech tygodni, schudłam prawie 4 kilo, a wczoraj mama (o! niedobra!!) skusiła mnie chlebem ze smalcem (jedna kromka z ogórkiem kiszonym)... sad.gif(
Dzisiaj, oprócz monstrualnych wyrzutów sumienia, mam straszną biegunkę... Pokarało mnie!
Czy komuś zdarzyło się coś takiego, że podczas ścisłej diety zrobił podobny wyskok i coś się potem "działo" w żołądkach?
Pozdrawiam!

nie miałam nigdy takich problemów - ale przyznam, że za pajdę świeżego chleba z domowym smalcem (koniecznie z majerankiem!) i ogórkiem mogłabym siedzieć na "tronie" ze trzy dni. A z wyrzutów sumienia Cię oficjalnie rozgrzeszam smile.gif wczoraj Inkwizycja miała zły dzień i wymierzała wymyślne kary, dzisiaj jesteśmy łaskawi smile.gif
Sabre
hejka, u mnie też było podobnie z grzechem coca-colowym. Zanim zaczęłam mm cola była drugim moim napojem zaraz po wodzie. Wszyscy w pracy rano kawusie a ja puszkę coli, po południu cola, wieczorem cola, że już nie wspomnę o weekendach kiedy to cola lała się strumieniami, po prostu w moich żyłach płynęła coca-cola smile.gif Po przejściu na mm oczywiście zero coli. Ale pewnego dnia kolega w pracy kusił, kusił aż skusił i wypiłam puszę coli light. Zemściło się to na mnie błyskawicznie. W ciągu kilkunastu minut po wypiciu rozbolał mnie brzuch, że już nie wspomnę o innych wiatrowo-niemiłych doznaniach 054.gif Byłam w szoku, że po mniej więcej miesiącu mmowania mój brzuch tak zareagował na coś, co przez ostatnich kilka lat przyjmował bez zarzutu. Wychodzi na to, że poza tym, iż na mm mądrzejemy i zdrowo się odżywiamy to jeszcze mądrzeją nasze brzuchy i wiedzą co dla nich dobre a co nie cool.gif
prymulka
CYTAT(Zoe @ Jun 24 2010, 11:05 ) *
nie miałam nigdy takich problemów - ale przyznam, że za pajdę świeżego chleba z domowym smalcem (koniecznie z majerankiem!) i ogórkiem mogłabym siedzieć na "tronie" ze trzy dni. A z wyrzutów sumienia Cię oficjalnie rozgrzeszam smile.gif wczoraj Inkwizycja miała zły dzień i wymierzała wymyślne kary, dzisiaj jesteśmy łaskawi smile.gif

O dzięki ci MM-Inkwizycjo!!! smile.gif)) Nie zmienia to faktu, że wyrzuty nie zniknęły... Za dużo mi jeszcze zostało do zrzucenia smile.gif

Ale dzięki. Lepiej mi z tym rozgrzeszeniem smile.gif
Zoe
Prymulka, w trzy tygodnie zgubiłaś 4 kg - to świetny wynik! jeden kromal Cię nie pokona smile.gif
prymulka
CYTAT(Zoe @ Jun 24 2010, 10:26 ) *
Prymulka, w trzy tygodnie zgubiłaś 4 kg - to świetny wynik! jeden kromal Cię nie pokona smile.gif

Kroma może nie, ale tron owszem tongue.gif

Ale dzięki: takie słowa są większym motywatorem dla nowicjusza niż waga elektroniczna... smile.gif)
Kasik28
tronem się nie martw, przynajmniej ci jelitka oczyści wink.gif
tylko pamietaj e przy takich akcjach powinnaś więcej pić.
kamfig
ja mialam tak samo przez dluzszy czas- kilka miesiecy, jak tylko dziablam cos z cukrem czy maka( nawet nieswiadomie) to byla rewelacja kibelkowa. Na co nie narzekalam, bo przynajmniej nie kusilo, hahaha Teraz juz nie jest tak zle, ale i tak mam oczy pelne strachu jak jade na wakacje i musze zjesc cos baaaardzo nie mm....
Ale z drugiej strony- dobra kupa nie jest zla!
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.