CYTAT(ziewacz @ Apr 15 2009, 11:49 )

Zresztą często się składu nie widzi

Dlatego należy jak już kupywać pakowaną hermetycznie gdzie skłąd jest podany. Ja jak już kupuję to proszę ekspedientkę o opakowanie zbiorcze, żeby mi skład przeczytała.

A w czekoladzie to może być cukier !?

Jak w czekoladzie jest 99%kakao, to na resztę składników masz 1% -- z tego wynika, że cukru jest niewielki promil.
a w kiełbasie jest mnóstwo cuuukru, a pod syfem mam na mysli: mąkę ziemniaczaną, skrobia kukurydzianą, glutaminian sodu, uzupełniacze i inne takie, które obok cukru są NIEDOZWOLONE na MM.
Bo mące z tłuszczem mówimy stanowcze NIE, a o ziemniaczanej wolę nie wspominać .... skrobia kukurydziana też zakazana.
I tym sposobem okazuje się że w niewinnie wyglądającej kiełbasie większość to składniki niedozwolone.
No i jak to wygląda w porównaniu z czekoladą ?????

Poza tym...osobiście chyba bym się tak ty syfem nie przejmowała tak bardzo, bo wyjdzie na to, że żadna kiełbasa nie jest dozwolona
No właśnie o to chodzi, że kiełbasa na MM jest ZAKAZANA !! Chyba, że BEZ syfu (patrz powyżej) lub własnej produkcji - więc nie rozumię skąd ta dyskusja

Jak się nie przejmujesz syfem w kiełbasie to po co się przejmujesz syfem we wszystkim innym, po coo czytać etykietki i kupywać produkty dozwolone .... po co być na MM ????????

Już nie wspomnę że faszerują kurczaki sterydami i antybiotykami i innym świństwem, ale tego już w składzie nie podadzą

I tu się mylisz ! Akurat rodzime kurczaki są czyste ... no chyba że kupujesz chińskie czy amerykańskie.