Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: pierogi z jagodami
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
Małgośka
mam w domu jagody i chciałabym zrobic pierogi. jakie ciasto? ma domu makę żytnią bio razową typ 2000, robiłam z niej naleśniki, wyszły gumowe i nie dały sie odkleić z patelni. Mam jeszcze makę pszenną bio graham typ1850, z niej pieklam mufiny i wyszły z zakalcem, ale zjadlam wszystkie. Czy któras mi się nada na pierogi? moze białko dodam, zeby sie kupy trzymało, ale czy to wystarczy... jak mam tyle roboty z klejeniem wykonać a to mi sie potem w wodzie rozwali, to będzie żal.
smilie_girl_002.gif
madzeska
A nie lepiej ugotować sobie makaronik i zjeść z jagódkami? wink.gif Szybko i smacznie biggrin.gif
Małgośka
CYTAT(madzeska @ Jul 3 2010, 19:53 ) *
A nie lepiej ugotować sobie makaronik i zjeść z jagódkami? wink.gif Szybko i smacznie biggrin.gif

może i racja... to takie przyzwyczajenie z czasów przed mm, że jak jagody to muszą być pierożki

Madzeska a tak z innej beczki- ty na mm przez 5 m-cy zrzuciłaś te 19 kilo?
madzeska
CYTAT(Małgośka @ Jul 3 2010, 22:09 ) *
Madzeska a tak z innej beczki- ty na mm przez 5 m-cy zrzuciłaś te 19 kilo?

Si smile.gif
Małgośka
CYTAT(madzeska @ Jul 3 2010, 20:11 ) *
Si smile.gif

o ja pierdziu... ale chyba żadnych grzeszków nie robiłas, co?
madzeska
Poza jednym piwkiem w tygodniu żadnych smile.gif Dosłownie ŻADNYCH...nawet pół paluszka,gryza ciastka....nic.Nawet gorzkiej czekolady nie jadłam
Małgośka
CYTAT(madzeska @ Jul 3 2010, 20:21 ) *
Poza jednym piwkiem w tygodniu żadnych smile.gif Dosłownie ŻADNYCH...nawet pół paluszka,gryza ciastka....nic.Nawet gorzkiej czekolady nie jadłam

czapki z głów! masz u mnie mistrza dziewczyno! aż mi głupio teraz jak pomysle o moich malych ciasteczkach... muszę sie wziąć w garść, bo mam problemy z silną wolą, ale teraz będę miała twoje zdjęcia przed oczami, to mi pomoże
give_rose_girl.gif
madzeska
054.gif dziękuję
Małgośka
CYTAT(madzeska @ Jul 3 2010, 21:38 ) *
054.gif dziękuję

makaron z jagodami zjadłam, byl pyszny. Ale chyba cos skopałam z jogurtem, dodałam sobie 2 łyżki: jak zjadłam 100 g na śniadanie jogobelki, to juz do makaronu nie powinnam dokładać jogurtu, tak? Czy przy jogurtach tez obowiązuje norma jak przy twarogu: 100 g na dzień? Jezeli tak, to czy mozna jogurt w kolejnych posiłkach zastąpić mlekiem 0,5%, czy maslanką /kefirem, czy wszystkie te płynne nabiały razem maja norme 100 g na dzień i jak jednego sie napijesz to na resztę w ciagu dnia jest szlaban?
madzeska
Powiem szczerze,że nie wiem,ale ja jedyne czego pilnuję to 100g białego sera.Jak jem amerykańca na śniadanie to ZAWSZE do niego jogobelka 150 g,a wieczorem 165 g jogo naturalnego smile.gif

Oj zjadłabym kluchów z jagodami....ojjjjjjjj
Małgośka
CYTAT(madzeska @ Jul 4 2010, 15:30 ) *
Powiem szczerze,że nie wiem,ale ja jedyne czego pilnuję to 100g białego sera.Jak jem amerykańca na śniadanie to ZAWSZE do niego jogobelka 150 g,a wieczorem 165 g jogo naturalnego smile.gif

Oj zjadłabym kluchów z jagodami....ojjjjjjjj

to mnie uspokoiłaś, nawet jeśli obie nie wiemy, czy mozna więcej, to jak wiem, że ty schudłas to znaczy, ze można. bounce8.gif
a co to amerykaniec? smilie_girl_027.gif
madzeska
CYTAT(Małgośka @ Jul 4 2010, 16:40 ) *
to mnie uspokoiłaś, nawet jeśli obie nie wiemy, czy mozna więcej, to jak wiem, że ty schudłas to znaczy, ze można. bounce8.gif
a co to amerykaniec? smilie_girl_027.gif

Naleśnik amerykański smile.gif http://dietamm.com/forum/index.php?showtopic=358 (post 20)
Małgośka
CYTAT(madzeska @ Jul 4 2010, 15:23 ) *
Naleśnik amerykański smile.gif http://dietamm.com/forum/index.php?showtopic=358 (post 20)

tam jest napisane, ze 4 szt. wychodza, do tego warzywa to dajesz radę na raz zjesc? fajne sniadanko, musze spóbować
Ewik79
Małgośka 100 gram to chudzielca, NA PORCJĘ, z tego co wiem.
Jogurtu i kefiru to nie dotyczy, ale coś kiedyś czytałam, że nie powinno być więcej niż 200 ml.
Ale z tego co wiem, są tacy co 400 ml piją......

A a'propos pierożków - robiłam z serem, z mąki orkiszowej 1850. bleeeeeee 513.gif
finezja
Ja też robiłam pierogi z serem, niezbyt dobre. Ta mąka jest jednak za gruba do takich rzeczy, pierogi nie chciały mi się sklejać i były twarde i grube. Nie można było cienko rozwałkować bo się rwały. Ale amerykaniec mmmmmmm boskie, właśnie jem bl_badgrin.gif
Małgośka
CYTAT(finezja @ Jul 5 2010, 09:41 ) *
Ja też robiłam pierogi z serem, niezbyt dobre. Ta mąka jest jednak za gruba do takich rzeczy, pierogi nie chciały mi się sklejać i były twarde i grube. Nie można było cienko rozwałkować bo się rwały. Ale amerykaniec mmmmmmm boskie, właśnie jem bl_badgrin.gif

jeszcze w miare zjadliwe wychodza pierogi leniwe: mąka 1850 i ser biały sól i białko razem ugnieść, kroic w kopytka i gotować w słonej wodzie. Kluchy z wyglądu szare, ale smaczne z jogobelką - są OK
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.