Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Ryby i mięso
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
atomowka123
Pozwolę sobie założyć ten temat i tutaj zadawać pytania, by rozwiewać swoje wątpliwości, a nie robić bajzlu na forum.

Otóż interesuje mnie, czy można jeść ryby konserwowe - czytałem, że można tuńczyka w sosie własnym (i to jest do węgli), ale interesuje mnie, czy można na przykład śledzia w sosie pomidorowym czy też w oleju. Moim zdaniem nie, ponieważ posiada w składzie cukier - idąc dalej tym tropem - na co zwracać uwagę, kupując produkty? Na pewno nie mogą posiadać cukru, ale czy też czegoś innego?

Co do mięs - też trzeba czytać skład, czy z reguły wędliny czy inne mięsa nadają się do tej diety? To samo odnośnie serów - takie plasterkowe z Hochlanu się nadają? (jak co, to mogę zapodać skład)

Czytałem już sporo tematów z forum i ze strony, ale natłok informacji jest tak duży, że ciężko się połapać na początku, a nie chciałbym popełnić jakichś błędów smile.gif.
Zoe
CYTAT(atomowka123 @ Jul 5 2010, 16:17 ) *
Pozwolę sobie założyć ten temat i tutaj zadawać pytania, by rozwiewać swoje wątpliwości, a nie robić bajzlu na forum.

Otóż interesuje mnie, czy można jeść ryby konserwowe - czytałem, że można tuńczyka w sosie własnym (i to jest do węgli), ale interesuje mnie, czy można na przykład śledzia w sosie pomidorowym czy też w oleju. Moim zdaniem nie, ponieważ posiada w składzie cukier - idąc dalej tym tropem - na co zwracać uwagę, kupując produkty? Na pewno nie mogą posiadać cukru, ale czy też czegoś innego?

Co do mięs - też trzeba czytać skład, czy z reguły wędliny czy inne mięsa nadają się do tej diety? To samo odnośnie serów - takie plasterkowe z Hochlanu się nadają? (jak co, to mogę zapodać skład)

Czytałem już sporo tematów z forum i ze strony, ale natłok informacji jest tak duży, że ciężko się połapać na początku, a nie chciałbym popełnić jakichś błędów smile.gif.

A ja pozwolę sobie usuwać wątki zatytułowane "Pytania" albo "Pomocy"| czy inne wiele móiące nagłówki - mała prośba: po to istnieje wyodrębnione subforum o nazwie: "Pytania i odpowiedzi|", by tam zakładać osobne wątki w poszczególnych sprawach, nadawszy im uprzednio jakiś sensowny tytuł, by było je łatwo namierzyć i mogły przysłużyć się innym...

Do rzeczy: tak, dodatek cukru w składzie produktu z miejsca go dyskwalifikuje i dotyczy to zarówno konserw, wędlin, jogurtów, pieczywa, nabiału i .... wszystkiego.
Bez uważnego studiowania etykiet MM z góry skazane jest na porażkę smile.gif
Powodzenia
Butterka
ja dodaam ze jako "cukier" wystepuje na etykietach rowniez glukoza ,dekstroza i inne cuda ,kupuj produkty o jak najmniejszej liczbie konserwantow i chemii
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.