Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: warzywa zbijajace IG
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
Ardillita
Przyznam się, ze nie mam za bardzo pomysłów co do warzyw towarzyszących posiłkom, tzn jem na zmianę pomidory, ogórki, rzodkiewki i jakąś sałatę/kapustę. W wersji duszonej pomidory, cukinie, lubię tez bakłażana. Może mi jeszcze podpowiecie, jakie warzywa można jeść na surowo? - odpada papryka bo mam alergie pokarmowa, kalafior, bo nie lubię bardzo. Pewnie pytanie głupie, ale ja na serio nie wiem już, co jeść (bardzo lubię kukurydze i groszek z puszki, ale wiem, ze są zabronione). Marchewka znowu nie zbija IG.
Małgośka
CYTAT(Ardillita @ Jul 6 2010, 23:27 ) *
Przyznam się, ze nie mam za bardzo pomysłów co do warzyw towarzyszących posiłkom, tzn jem na zmianę pomidory, ogórki, rzodkiewki i jakąś sałatę/kapustę. W wersji duszonej pomidory, cukinie, lubię tez bakłażana. Może mi jeszcze podpowiecie, jakie warzywa można jeść na surowo? - odpada papryka bo mam alergie pokarmowa, kalafior, bo nie lubię bardzo. Pewnie pytanie głupie, ale ja na serio nie wiem już, co jeść (bardzo lubię kukurydze i groszek z puszki, ale wiem, ze są zabronione). Marchewka znowu nie zbija IG.

no to została ci jeszcze biała rzodkiew, cykoria, małosolne, kiszone, młoda kpusta poszatkowana do surówki, koper dla smaku, białe części pora, lagodna cebula, dymka cała, kapucha kiszona i to wszystko co juz jesz cały czas. Komponuj tak surówki, żeby nie dawac wszystkiego codziennie, rób zestawy po dwa, trzy warzywa z listy, to nie będzie monotonii
Ardillita
Dzięki za porady, ja już nawet zaczęłam jakieś listy warzyw przeglądać biggrin.gif Z tej listy to odpada cykoria i por, bo cykoria jest wg mnie paskudna w smaku, a po porze mnie dusi - mam jakąś alergie. Reszty poszukam w warzywniaku. Ze mną jest taki problem, że jakoś nie mam weny na surówki, wole chrupać warzywa solo niż w jakimś miksie, a z gotowanych to lubię tylko niedozwoloną marchewkę z groszkiem bl_badgrin.gif
kachna
CYTAT(Ardillita @ Jul 6 2010, 23:27 ) *

brokuly, szpinak, seler naciowy, brukselka, botwinka, fasolka szparagowa a z pozostalych straczkowych kabanos ph34r.gif
Zoe
Eeech, obym tylko takie problemy miała - taka teraz pora roku, że jak wpadnę na bazar, to mam ochotę całe stragany ze sobą unosić, tyle tam dobra...

...a kalafior na surowo swoją drogą bardzo lubię wink.gif
kachna
CYTAT(Zoe @ Jul 7 2010, 08:17 ) *
Eeech, obym tylko takie problemy miała - taka teraz pora roku, że jak wpadnę na bazar, to mam ochotę całe stragany ze sobą unosić, tyle tam dobra...

...a kalafior na surowo swoją drogą bardzo lubię wink.gif

mmm... ja tez lubie surowego kalafiora...rozdrobnionego na malenkie rozyczki z serem roquefort, pomidorkami koktajlowymi, selerem naciowym i majo...mmm...niebo w gebie... happy.gif
wiosna
CYTAT(kachna @ Jul 7 2010, 01:23 ) *
mmm... ja tez lubie surowego kalafiora...rozdrobnionego na malenkie rozyczki z serem roquefort, pomidorkami koktajlowymi, selerem naciowym i majo...mmm...niebo w gebie... happy.gif

kachna, z przepisami do swojego watku...

prosze cie pisz tam pisz , pisz, bo czuje, ze mamy podobne smaki....
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.