Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Makaron z manioku
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
yucca
Witam,
dostałam dzisiaj od mamy makaron z manioku i zastanawiam się czy jest on MM i z czym mogłabym go łączyć????
Z góry dziękuję za info biggrin.gif
Zoe
Wg Montiego tapioka ma IG 85! zatem makaron z tej mąki pewnie jeszcze wyższy - oddaj sąsiadom smile.gif co prawda maniok wycenił na 55, ale chodzi o roślinę w czystej postaci. przemielona i przerobiona na makę, przerobioną z kolei na makaron będzie miala IG znacznie wyższy
yucca
CYTAT(Zoe @ Jul 9 2010, 23:14 ) *
Yucca, Twój nick to na cześć manioku? biggrin.gif

To ja powinnam mieć na drugie "pęczak jęczmienny" smile.gif

No tak prawie biggrin.gif To na cześć jednej z moich ulubionych roślin smile.gif
Dziewczyny dzięki na wieści smile.gif szkoda, ze nie mogę go zjeść ale jak już będę piękna i szczupła to się na niego na niego na pewno pokuszę smile.gif. Jak na razie oddam go w jakieś dobre ręce co bym mnie nie kusił smile.gif

Jeszcze jedno pytanko a propos makaronów dostałam ( również od mamy, która uwielbia się szwędać po sklepach ze zdrową żywnością i obdarowywać mnie różnymi specyfikami smile.gif ) makaron sojowy, który w sł\kładzie ma skrobie kukurydzianą i śmierdzi mi, ta skrobia, trochę podstępem smile.gif
Pozdrawiam smile.gif
Zoe
i słusznie, że Ci śmierdzi - jak zarazy unikamy wszystkiego co ma w składzie cokolwiek z kukurydzą związanego :0

A mieć taką mamę to prawdziwy skarb swoją drogą smile.gif żeby tak moi zainteresowali się zdrową żywnością...
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.