Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: suplementy wspomagajace odchudzanie
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
mvodzia
Hej, jestem zupelnie nowa i narazie malo rozumiem, ale sie staram biggrin.gif:D

mam pytanie, czy mozna podczas diety pic Aqua Slim albo lykac Linee??

pozdrawiam smile.gif)
iris660
Zostaw te suplementy w spokoju. Po pierwsze nie pomogą a tylko wydasz nie potrzebnie kasę. Po drugie Aqua Slim nie działa jest to kolejny bubel, który przez swoją reklamę zyskał sławę. Po trzecie Linea. Oto skład:
1 tabletka zawiera:
- L-karnityna 100 mg
- Wyciąg z zielonej herbaty 50 mg
- Wyciąg z białej fasoli 100 mg
- Ocet jabłkowy 40 mg
- Chrom 30 mcg

Więc wytłumacz mi jakim cudem ten środek może powodować "chudnięcie". L-karnitynę można kupić osobno w tabletkach. Środek jest elementem sporu, gdyż jedni uważają że dzięki niemu chudną ale jednocześnie ćwiczą i prowadzą dietę więc czy sama karnityna pomaga? Nie wiadomo. Pozatym organizm potrzebuje znikome ilości karnityny a dostarczanie jej dodatkowo w postaci tabletek=placebo. Wyciąg z białej fasoli. Kupisz sobie worek fasoli i zjesz będziesz miała to samo=przeczyszczenie. Wyciąg z zielonej herbaty. Zieloną herbatę to się osobno pije. Bo jest zdrowa i poprawia metabolizm. Po co ją brać w tabletkach. Ocet jabłkowy. To się zdaje do sałatek daje. Chrom. Chcesz witaminki kup pakiet w aptece. Podsumowując szkoda pieniędzy. Jeśli będziesz trzymać dietę , ewentualnie ćwiczenia to wszystkie te suplementy będą mogły się schować.
madzeska
Nie wiem czy można,ale sam Monti w zupełności Ci wystarczy wink.gif
apapon
Nie warto, miałam okres w swoim życiu, że się wspomagałam tymi cudami, i co? Efekt żaden, od diabła to drogie i miałam wyrzuty sumienia, że niezdrowe.
mvodzia
Dziękuję Wam bardzo biggrin.gif:D w takim razie nic nie łykam smile.gif)
adhd
chrom wspomaga prace trzustki...jesli jadamy dodatkowo przy mm to dośc ,ze jadamy niskie IG i dodamy do tego chrom....to nie chce wiedziec jak niski cukier bedzie a to jest niebezpieczne.

Aqua Slim albo lykac Linee.....to wszystko ściema marketingowa...
Małgośka
CYTAT(adhd @ Jul 15 2010, 10:06 ) *
chrom wspomaga prace trzustki...jesli jadamy dodatkowo przy mm to dośc ,ze jadamy niskie IG i dodamy do tego chrom....to nie chce wiedziec jak niski cukier bedzie a to jest niebezpieczne.

Aqua Slim albo lykac Linee.....to wszystko ściema marketingowa...

no właśnie: dzis w telewizji na tvn mówili, że niemieccy naukowcy zbadali całą game suplementów, robili badania na grupach ludzi i niektórym podawali suplement a innym placebo i efekt był taki sam. Ze znanych mi pudełek wypatrzyłam tam l-karnitynę, tabletki linea, bio CLA, cos z chromem i inne jeszcze były,ale nazwy zamazali tylko pudełka kolorowe było widać.

Szkoda, ze to sciema, sama kilka razy cos kupowałam i myslałam , że to działa.
cilka
ja swego czasu stosowałam fat burnera,l-karnityne,preparaty z chromem,slim fast,tea vera,topinulin itd i nic.Zero rezultatu.Najlepsze jest MM
iris660
Artykuł na czasie:
http://fitness.wp.pl/zdrowie/abc-odchudzan...chudzaniu-.html
Małgośka
CYTAT(iris660 @ Jul 16 2010, 12:29 ) *

jedyne z suplementów co u mnie działa, to gumy do zucia SANKOM owowcowe. Faktycznie jak jedną zjem i popije woda to na 1,5 - 2 godz. mam spokój z jedzenem. Jeszcze kawa Slim Coffe jest OK, ale nie wiem , czy odchudza, w kazdym razie pomaga mi sie wypróżnić, nie mam z tym specjalnych problemów, ale jak mi zależy żeby " juz i teraz" to wypijam filizanke i po max. 10 min po problemie.
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.