W związku z problemami z forumową "wyszukiwarką" kilka niezbędnych informacji, które przydadzą się zapewne
straszym stażem forumowiczom, jak i świeżynkom.

1. Wyszukiwarkę można znaleźć w prawym górnym rogu

Jest to wersja uproszczona wyszukiwarki. Klikamy w "szukaj", wpisujemy interesujące nas słowo/frazę i "GO".

Wyszukiwarka zwraca nam wątki od ostatniego, w którym zostało użyte słowo wpisane do wyszukiwarki.

2. Możemy również skorzystać z zaawansowanej wersji wyszukiwarki

Klikamy na szukanie zaawansowane i otrzymujemy:

W pierwszej rubryce wpisujemy słowo kluczowe (lub część zdania). W kolejnej rubryce możemy podać nazwę użytkownika, jeżeli ją znamy lub pamiętamy. Klikając w tym momencie "szukaj" otrzymamy listę wątków, w których dane słowo/fraza zostały użyte, w kolejności wg daty ostatniego posta. Możemy użyć opcji "Typ wyników - Pokaż wyniki jako posty" i dzięki temu wyświetlą nam się tylko posty z podkreślonymi szukanymi słowami.

Istnieje również opcja szukania tylko w wybranych działach forum - ograniczy nam to liczbę odpowiedzi.

Przykład korzystania z zaawansowanej wyszukiwarki.

1. Wpisałam słowo klucz
Nie pamiętam loginu autora, zresztą nie szukam konkretnego przepisu - zostawiam puste pole
2. Chcę znaleźć przepis tłuszczowy, I fazowy dlatego zaznaczyłam interesujący mnie dział.
Interesują mnie posty z dowolnej daty
3. Chcę otrzymać wyniki jako konkretne posty

Jeżeli chcemy znaleźć stronę, na której znajduje się przepis klikamy w "podgląd postu" i gotowe.