Witam Was moje Drogie,
Jako nowy nabytek Waszego Szacownego Grona, chciałam serdecznie wszystkich pozdrowić i z uśmiechem się przedstawić.
Z wielką przyjemnością czytam Wasze posty i zachwyca mnie serdeczność, jaką się wzajemnie darzycie. To naprawdę jest cudne.
Dlatego też pozwalam sobie zapytać, szczególnie te z Was, które na diecie MM "zjadły zęby" i mogłyby mi odpowiedzieć na pytanie czy dieta MM może być bezpiecznie stosowana w ciąży?
Pytam bo właśnie zaczęłam 10 tydzień mojej ciąży, jest to pierwsza moja, a rozpoczęłam ją przy dużej nadwadze i w dość późnym wieku (38 lat). Mój lekarz nastraszył mnie poważnie nadciśnieniem, czym szczerze mówiąc przejęłam się ogromnie. Mówił mi, że powinnam się starać nie przytyć w ciąży i że jest to możliwe stosując bardzo restrykcyjną dietę dla ciężarnych cukrzyczek.
Nie natrafiłam na takową dietę, za to wpadłam tu do Was i wszystko, co przeczytałam o diecie MM wygląda mi rozsądnie na tyle, że zaczynam poważnie bardzo rozważać stosowanie jej. Oczywiście nie chodzi mi o to by schudnąć, ale o to by nie przytyć. Dodam, ze mój lekarz twierdzi, iż utrzymanie stałej wagi w czasie całej ciąży jest jak najbardziej bezpieczne zarówno dla matki jak i dla dziecka, trzeba jednak rozsądnie się odżywiać i wykorzystać właściwie niesamowicie dobrą przemianę materii, którą się ma w czasie ciąży.
Co o tym sądzicie??
Pozdrawiam serdecznie,