Oczywiście że jest dozwolona. Na pozostałe pytanie znajdź sobie odpowiedź w tematach które są w link który podałem.
liza___
Jul 27 2010, 19:31
Jak to dozwolona ???????????? Jaki jest pozostały skład?????????
iris660
Jul 27 2010, 19:38
CYTAT(liza___ @ Jul 27 2010, 21:31 )
Jak to dozwolona ???????????? Jaki jest pozostały skład?????????
No a jak nie przecież to pierś z indyka.
PS. AAaaaaaaaa bo tobie chodzi o szynkę jako wędlinę. Ja myślałem że o mięso. Bo ostatnio kupiłem się to szynka z piersi z indyka nazywała a to była poprostu pierś w kotlety pokrojona. No tak to zależy jaki skład jest tej wędliny.
liza___
Jul 27 2010, 19:44
CYTAT(iris660 @ Jul 27 2010, 19:38 )
No a jak nie przecież to pierś z indyka.
Pierś z indyka, a szynka z piersi to jest różnica!!! Jeśli to sklepowa to prawie na 100 % zawiera cukier i inne świnstwa- tak myślę- a wtedy napewno zabronione. Jeśli jest to samodzielnie przygotowana w domu- to jasne, że wolno- ale taka chyba nie ma konserwantów- więc chyba chodzi o kupną. Ja myślę, że potrzebny jest dokładny skład, żeby ocenić...
lisica85
Jul 28 2010, 07:33
Wy tu gadu gadu a mi sie szynka studzi
podam wam dokladny sklad tak dla ciekawosci, i sama sobie odpowiem na pytanie: nie, nie jest dozwolona
piers z indyka, woda, bialko jaja, skorobie (nie mowia z czego), sol, aromaty naturalne, destrosio, przeciwutleniacze, conserwant: E:250
czyli musze wyrzucic szynke
Zoe
Jul 28 2010, 07:48
CYTAT(lisica85 @ Jul 28 2010, 08:33 )
czyli musze wyrzucic szynke
no i problem rozwiązał się sam...
i nie wyrzucić, a koty bezpańskie nakarmić
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.