czesc!

...ano lombarda ze mnie pelna geba! w sylwestra stuknie mi juz 5 lat!
z tymi produktami to wcale nie jest tak zle...jak sie chce to mozna spokojnie mm-owac i chudnac ale moim problemem sa te czychajace w kazdym miejscu i momencie pokusy!
masz tu na poczatek liste zakupow do lidla. a dlaczego zaczynam od lidla?
bo po pierwsze "lidl jest tani" ;-) a po drugie jest tam spory wybor dozwolonych dla nas produktow.
1. pieczywo chrupkie "grafschafter" w niebieskim opakowaniu
2. dzem slodzony fruktoza (w lidlu sa 3 smaki: truskawkowy, morelowy i z czarnej porzeczki)
3. jogo nat. i mleko "milbona" 1,5%
4. serek bialy z serii "linessa" 0,2%
4. sery tluste np.: grana padano, parmigiano, montasio, emmental, gorgonzola, mozzarella no i mascarpone do deserow tluszczowych
4. puszki "nixe" z tunczykiem w oliwie z oliwek i nat., puszki z mintajem w oliwie z oliwek (tunczyka i mintaja znajdziesz tez w innych wloskich sklepach ale jak juz robisz zakupy to mozesz je wrzucic bo sa ok)
5. sloiczki z baklazanami pokrojonymi w paseczki i karczochy w calosci firmy "baresa"- sa tylko w oleju z dodatkiem ziol i z dozwolonymi konserwantami - pozostale warzywka w sloiczkach zawieraja cukier
na razie to tyle co mi przyszlo na szybkiego do glowy. sorki ale mialam cala rozpiske, ktora "opracowalam" dla zoe przed jej wakacjami we wloszech ale musialam chyba wykasowac tego maila jak czyscilam moja skrzynke :-(
jak masz jakiekolwiek pytania to wal smialo! trza sie jakos solidaryzowac, njeeee?
jeszcze jedna uwaga: to "condiriso"...uwazaj na marchewke, kukurydze i oliwki!