Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: kilka pytań
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
nostradimus
witam

1.
czy rosołki typu Knoor, winiary itp. sa dozwolone do przyprawiania potraw ?

chce przygotowac na kolacje fasolę białą w sosie pomidorowym (a'la po bretońsku) i chcialbym miec chodzby lekki posmak wedzonki

czy moge dodac 1/8 kostki "Bulion na wedzonym boczku"

2.
czy mozna jesc jablka miedzy posiłkami

3.
jak sie ma żucie gumy orbit do diety MM wink.gif

pozdrawiam
Sabre
CYTAT(nostradimus @ Jul 30 2010, 13:09 ) *
witam

1.

chce przygotowac na kolacje fasolę białą w sosie pomidorowym (a'la po bretońsku) i chcialbym miec chodzby lekki posmak wedzonki

2.
czy mozna jesc jablka miedzy posiłkami

3.
jak sie ma żucie gumy orbit do diety MM wink.gif

pozdrawiam

1. Kostki rosołowe nie są mm. Poczytaj skład, są tam zapewne glutaminiany sodu i inne wzmacniacze smaku i zapachu a to nie jest mm. Poza tym w kostkach rosołowych jest tłuszcz, a ta Twoja fasolka ma być przecież daniem węglowym, prawda?

2. Nic nie można jeść pomiędzy posiłkami, nie podjadamy. Poza tym jabłka i inne owoce tylko z rana - przed lub do śniadania w zależności od rodzaju owoców, doczytaj w podstawach.

3. Ja żuję smile.gif
liza___
1. Nie

2. Nie

3. nie wskazane, ale ja też żuje wink.gif
Dzoana82
CYTAT(nostradimus @ Jul 30 2010, 14:09 ) *
witam

1.

pozdrawiam

Nie można, ponieważ zawierają oprócz konserwantów i innych świństw, zawierają także zabroniony cukier. Zacznij korzystać z różnych przypraw, które również dają super efekt smakowy. Natomiast chciałam zwrócić Ci uwagę, że niektóre mieszanki przypraw, np. przyprawa do kurczaka mają czasem niedozwolone dodatki, wydaje mi się, że był to cukier i marchewka, ale jutro jeszcze raz sprawdzę i napiszę, która firma. Natomiast przyprawa do kurczaka Kamis jest ok.
Małgośka
ja kupuję w carefourze na stoisku z eko żarciem susz warzywny albo kostki wegetariańskie,a le ostatnio wszystko doprawiam sosem sojowym bez cukru lub suszonyi pomidorami z czosnkiem i bazylią
owoców nie jem w ciagu dnia
gumę żuję i jeszce te z błonnkiem owocowe SANKOM, jakos tzreba sobie zycie urozmaicać
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.