Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: makaron lubella "pełne ziarno"
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
cilka
mam makaron z lubelli.Sklad:m±ka pszenna pełnoziarnista,woda.Rozumiem,że można do południa?
Kasik28
CYTAT(cilka @ Jul 8 2010, 12:02 ) *
mam makaron z lubelli.Sklad:m±ka pszenna pełnoziarnista,woda.Rozumiem,że można do południa?

teoretycznie tak a praktycznie Lubelli nie polecamy bo ich maka pełnoziarnista wcale nie jest pełnoziarnista wink.gif
a do tego kosmos cena ich makaronu!
sarbela
CYTAT(Kasik28 @ Jul 8 2010, 12:10 ) *
teoretycznie tak a praktycznie Lubelli nie polecamy bo ich maka pełnoziarnista wcale nie jest pełnoziarnista wink.gif

Dodam jeszcze, że pisałam do nich jaki jest typ tej ich m±ki to mi w odpowiedzi zaczęli ¶ciemniac, że typ m±ki to od różnych rzeczy zależy i to nie do końca się da dokładnie okre¶lić - jednym słowem nie chcieli mi napisać nic.
Jako¶ inni producenci m±k nie maj± problemu z okre¶leniem jej typu - oni maj±. Ja nie lubię jak kto¶ mnie ¶ciemnia i kręci. Niekupuję ich m±k i makaronów smile.gif
cilka
CYTAT(Kasik28 @ Jul 8 2010, 12:10 ) *

CYTAT(sarbela @ Jul 8 2010, 12:22 ) *
Dodam jeszcze, że pisałam do nich jaki jest typ tej ich m±ki to mi w odpowiedzi zaczęli ¶ciemniac, że typ m±ki to od różnych rzeczy zależy i to nie do końca się da dokładnie okre¶lić - jednym słowem nie chcieli mi napisać nic.
Jako¶ inni producenci m±k nie maj± problemu z okre¶leniem jej typu - oni maj±. Ja nie lubię jak kto¶ mnie ¶ciemnia i kręci. Niekupuję ich m±k i makaronów smile.gif

Sarbelko i Kasiczku dzięki za odpowiedz smilie_girl_047.gif To go nie tykam.Mój chłop go wmłóci 695.gif
Małgo¶ka
ja ostatnio (3 dni pod rz±d) wcinam na kolacje taki włoski makaron w ksztacie malutkich kółeczek. Uwielbiam go za to, że do formy al dente dochodzi w 2-3 min. Jak wpadam z pracy i jestem głodna to jak zaczynam kolacje od wstawienia wody na makaron, krojenia warzyw na przystawke , to jak kończe kroic to on juz jest gotowy.
To jest 500 g woreczek z czerwonymi brzegami z granatowym paskiem przez ¶rodek, firma DIVELLA. Napisane jest: pasta di semola di Grano Duro w tłumaczeniu na odwrocie: makaron z pzenicy twardej grano duro. Czy grano duro i durum to to samo?
może byc? huh.gif
Zoe
CYTAT(Małgo¶ka @ Jul 8 2010, 19:43 ) *
ja ostatnio (3 dni pod rz±d) wcinam na kolacje taki włoski makaron w ksztacie malutkich kółeczek. Uwielbiam go za to, że do formy al dente dochodzi w 2-3 min. Jak wpadam z pracy i jestem głodna to jak zaczynam kolacje od wstawienia wody na makaron, krojenia warzyw na przystawke , to jak kończe kroic to on juz jest gotowy.
To jest 500 g woreczek z czerwonymi brzegami z granatowym paskiem przez ¶rodek, firma DIVELLA. Napisane jest: pasta di semola di Grano Duro w tłumaczeniu na odwrocie: makaron z pzenicy twardej grano duro. Czy grano duro i durum to to samo?
może byc? huh.gif

Tak, to samo smile.gif

A ja... makaronu w ogóle nie gotuję (wiem, wiem, co powiedzieliby Włosi na takie barbarzyństwo...), zalewam wrz±tkiem na parę minut, przykrywam i potem wcinam taki na pół twardy i to nawet te większe formy (moje ulubione to niezmiennie penne i fusili)
Annis.pl
CYTAT(cilka @ Jul 8 2010, 12:02 ) *

Po tym makaronie to jakie¶ dziwne mega zagazowanie miałam smilie_girl_066.gif I to było dokładnie po tym makaronie. Dopiero po trzecim spożyciu skojarzyłam, że to po nim:) Wstyd było wyj¶ć z domu:)
Pozdrawiam
nostradimus
witam

Widzialem dzis w markecie makaron pełnoziarnisty lubella:

http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Makarony...ne_Ziarno_Piora

i jeczcze to:

http://www.lubella.pl/pl/Produkty/Makarony.../Spaghetti_nr_4

czy to jest zgodne z diet± MM ?

Zoe
nostradimus, daj sobie spokój z lubell±, ich produkty - nie do¶ć że sakramencko drogie w porównaniu z innymi - s± pełnoziarniste tylko z nazwy. kilka razy dziewczyny pisały do nich maile i okazało się, że kręc±, pl±cz± się z zeznaniach a i tak wychodzi na to, że ich m±ka nie jest pp. bojkotujemy lubellę między innymi za takie krętactwo.
To jest wersja lo-fi głównej zawarto¶ci. Aby zobaczyć pełn± wersję z większ± zawarto¶ci±, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.