Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Z czym jeść tekturki, a z czym nie ?
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
aha
Witam,
to ja mam pytanie może proste, ale dopiero "się tu rozglądam" więc nie wiem:
co to jest chleb deseczka???
Bebedor133
CYTAT(aha @ May 4 2010, 17:40 ) *
Witam,
to ja mam pytanie może proste, ale dopiero "się tu rozglądam" więc nie wiem:
co to jest chleb deseczka???

deseczki, tekturki to inaczej kawałki pieczywa chrupkiego smile.gif

A ja mam też pytanie. Czy do tłuszczowych można taki dressing wcinać:
Pół małego słoika kieleckiego 3 łyżki koncentratu pomidorowego, czosnek, sól pieprz?
nox
Hej witam wszystkich. Zaczynam zabawę z MM. Już byłem raz na bardzo podobnej diecie, nawet nie wiedząc o instnieniu MM. Po prostu zrezygnowałem z chleba na rzecz tekturek, zwanych przez niektórych deseczkami. Przeczytałem już pół książki "jeść, aby schudnąć" i szczerze mówiąc mam trochę mętlik w głowie.

mam 2 pytania.

1 pytanie

Z czym jeść deski? Nie jest wprost nigdzie napisane ?

Albo mi się myli, albo widziałem że można jeść suchą kiełbasę i chudą wędlinę, ale czy mam to jeść z deskami ? jak kanapki ? czy samą wędlinę z warzywami? A może deski tylko z serem i dżemem bez cukru ? help. Inne chleby odpadają chcę zostać przy dekach bo je lubię smile.gif

2. pytanie

o co chodzi z tymi posiłkami tłuszczowymi / węglowodanowymi. Czy tłuszczowe to te z mięsem ? A węglowodanowe to co głównie warzywa ? tak to ma być ?

będę wdzięczny za podpowiedź.

Bebedor133
CYTAT(nox @ Aug 3 2010, 00:04 ) *
Hej witam wszystkich. Zaczynam zabawę z MM. Już byłem raz na bardzo podobnej diecie, nawet nie wiedząc o instnieniu MM. Po prostu zrezygnowałem z chleba na rzecz tekturek, zwanych przez niektórych deseczkami. Przeczytałem już pół książki "jeść, aby schudnąć" i szczerze mówiąc mam trochę mętlik w głowie.

mam 2 pytania.

1 pytanie

Z czym jeść deski? Nie jest wprost nigdzie napisane ?

Albo mi się myli, albo widziałem że można jeść suchą kiełbasę i chudą wędlinę, ale czy mam to jeść z deskami ? jak kanapki ? czy samą wędlinę z warzywami? A może deski tylko z serem i dżemem bez cukru ? help. Inne chleby odpadają chcę zostać przy dekach bo je lubię smile.gif

2. pytanie

o co chodzi z tymi posiłkami tłuszczowymi / węglowodanowymi. Czy tłuszczowe to te z mięsem ? A węglowodanowe to co głównie warzywa ? tak to ma być ?

będę wdzięczny za podpowiedź.

ad.1
No z węglami oczywiście smile.gif Ja jadam z tuńczykiem, twarogiem i z czasami (ale rzadko) z dżemem

ad.2 Poczytaj kolego zasady. warzywa ogólnie są neutralne (do tłuszczy i węgli) wyjątek - strączki. posiłek tłuszczowy to na przykład bigos a węglowodanowy to na przykład makaron durum i tuńczyk WSW. Poczytaj zasady. To taka bardzo ogólna odpowiedź. wszystkie odpowiedzi są na forum. W razie czego służę pomocą. pozdrawiam.
nulka77
tłuszczowe to nabiał powyżej 18% tłuszczu, mięso , ryby jak makrela łosoś, sery tłuste twarde. węgle to makarony, płatki zbożowe, ryż, kosze, soczewica, soja, cieciorka, mąka itp. i tłuszczowe i węgle łączymy zawsze z warzywami
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.