Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: desery
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
Wąski
Witam,

Fascynuja mnie desery po obiadach tluszczowych.

Prosze o pomoc poniewaz gubie sie w tym.
Pod przepisami jest napisane 'nie za czesto' co to oznacza? Raz na tydzien? Raz na miesiac?

Na Forum jest napisane, iz mozemy spożyć do 2 gostek czekolady tygodniowo, zatem jak to sie ma do przepisow gdzie jest napisane 200 gramow czekolady do deseru?

Czy deser trzeba 'zagryzac' warzywami?

Pozdrawiam serdecznie.
Butterka
smile.gif)) zalezy jak bardzo Ci zalezy na wynikach - jesli bedziesz unikal/a - beda szybsze rezultaty , ale dieta jest dla ludzi wiec z rozsadkiem mozna korzystac i z tych deserow;)
tak desery rownowazymy . warzywa obnizaja IG calego posilku wiec "ratujemy" nimi to co nabroilismy smile.gif
wers
[quote name='Wąski' date='Aug 3 2010, 21:35 ' post='361815']

Pytania 57

Czy można jeść czekoladę codziennie?
Odpowiedzi

Tak, jeśli zawiera ona przynajmniej 70% kakao. Nie zalecamy jednak spożywania więcej niż 30-40 gramów dziennie (około 1/3 tabliczki ważącej 100g). Najlepiej traktować ją jako deser i zjadać na zakończenie posiłku.
jolasmyk
CYTAT(wers @ Aug 3 2010, 21:45 ) *

Pytania 57

Czy można jeść czekoladę codziennie?
Odpowiedzi

Tak, jeśli zawiera ona przynajmniej 70% kakao. Nie zalecamy jednak spożywania więcej niż 30-40 gramów dziennie (około 1/3 tabliczki ważącej 100g). Najlepiej traktować ją jako deser i zjadać na zakończenie posiłku.

a ja z doswiadczenia wiem, ze hamuje chudniecie, nie tylko ja sie o tym przekonalam, wiec lepiej unikac w I fazie.....
adhd
CYTAT(jolasmyk @ Aug 4 2010, 17:19 ) *
a ja z doswiadczenia wiem, ze hamuje chudniecie, nie tylko ja sie o tym przekonalam, wiec lepiej unikac w I fazie.....

ja wiem ,ze sie na mm nie liczy kalorii,ale mysle ,ze jedna kostka to pikus i ona raczej nie hamuje.ale cała czekolada ma około 500calori.....to juz samemu mozna podjac decyzje ile mozna jej zjesc by nie hamowała chudniecia.........
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.