Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: twarde tofu
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
nulka77
do jakiego posiłku węglowodanowego czy tłuszczowego mogę użyć tofu? do jakiego tofu wędzone w obu przypadkach jest to tofu twarde
Butterka
Sklad prosze to raz, dwa- unikamy produktow przetworzonych - wiec tofu jest problematyczne smile.gif
pinulla01
Butti ja tez dosc czesto jem tofu http://pl.wikipedia.org/wiki/Tofu smile.gif
nulka77
mam takie naturalne z soi niemodyfikowanej genetycznie skład woda, ziarno soi, chlorek wapniowy i magnezowy- substancje korygujące
i mam wędzone też niemodyfikowane genetycznie i skład taka jak wyżej tylko dodatek stanowi dym wędzarniczy.
tofu jak wiemy ig ma 15
Butterka
ja wiem co to tofu;)))) jesli ma 5% tluszczu to teoretycznie nie nadaje sie dla nas;) ale ja bym jadla do tluszczy jak juz. Do wegli tylko do 1,5% tluszczu. To jeden z tych produktow ,ktory ciezko podciagnac do naszego forum ,ale trudno wegetarianom ulozyc prawidlowa diete bez tofu czy innych produktow z przetworzonej soi. wazne jest to ze nie GMO, boje sie takich produktow,niech tam sobie naukowcy mowia co chca;)
nowa
Oooo, mnie też to interesuje. Co z tym tofu? W składzie mam podobnie ale to takie w puszce jest i miękkie raczej. I co z nim? Węgiel czy tłuszcz? Można czy nie? unsure.gif
pinulla01
Butti Mi tylko chodzilo czy czasami moge sobie zjesc ? Bo mni czasami taki apetycik nachodzi na tofu ,mam lepiej omijac ? Bylo nie bylo ma dosc sporo bialka .
Butterka
Toz pisze ,ze na forum odradzamy Up_to_something.gif ja bym jadla, gdyby mi smakowalo -raz ,ze miecho moze nie istniec dla mnie ,dwa ze swietne zrodlo bialka i estrogenu wink.gif hehe Polecane dla kobiet w okresie menopauzy;).Wszystko powyzej 1,5% - to juz do tluszczy .
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.