Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Równoważenie posiłków warzywami
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
nostradimus
jeszcze jedno pytanie bo już sie pogubiłem

każdy posiłek rownoważymy warzywami 1:1
czy mowa tu o warzywach surowych czy moga one być gotowane np kalafior, brokuły itp. ?
mamy przykładowy posiłek tłuszczowy " pierś z kurczaka zapiekana z kalafiorem (uprzednio ugotowanym) śmietana, ser żółty przyprawy
gdzie piersi jest ok.100g a kalafiora 200g
czy ten posiłek musze zrownoważyć 300g jakiejs surowki ? czy może być np 300g fasolki szparagowej ?

Sabre
Gotowanymi warzywami też możesz równoważyć, choć dobrze jest jeśli do każdego posiłku zjadasz choć trochę surowizny smile.gif Ten przykład z kalafiorem jest akurat trochę niezrozumiały. Dlaczego kalafiora chcesz równoważyć fasolką? W podanym daniu musisz zrównoważyć kurczaka, śmietanę, ser i ewentualnie inne dodatki. Kalafiora równoważyć nie musisz. A nawet możesz go potraktować jako warzywo równoważące całą resztę. Choć jak wspomniałam na początku trochę surowizny zawsze jest wskazane.
adhd
no qrna-opisałam sie i mi wywaliło-ja chce tylko napomknac o takim małym szczególe,ze smietana i ser to teez duzo wazę;kurak+ser+śmietana moze sie równac 300 i jakie warzywa zjesz do tego to juz twoja bajka;ta szparagówkę to tez zapiec razem,albo szparagówka precz i jeszcze do kalafa +swiezynki bl_badgrin.gif 300gr i zamiecione;jesli sie daje duzo smietany -bo ludzie lubia?to licz łychy?
mleko
szklanka=250g
łyżka=17g
łyżeczka=9g
ocet
szklanka=230g
łyżka=16g
łyżeczka=8g
olej
szklanka=200g
łyżka=14g
łyżeczka=7g
spirytus
szklanka=190g
łyżka=13g
łyżeczka=6g
śmietana
szklanka=270g
łyżka=18g
łyżeczka=9g
woda
szklanka=220g
łyżka=15g
łyżeczka=7g
adhd
5łyzek smietany to juz prawie 100g-trzeba pamietac-jesli sie duzo dodaje??
Moderatorki !poprawcie mnie jesli zle gadam!
Eugenia
adhd analogicznie;jezeli 100g kefiru uzupełnia sie warzywami to i smietane wink.gif
wiec dobrze prawisz.
adhd
CYTAT(Eugenia @ Aug 17 2010, 15:58 ) *
adhd analogicznie;jezeli 100g kefiru uzupełnia sie warzywami to i smietane wink.gif
wiec dobrze prawisz.

ja smietany nie cierpie,błeeeeeeeeeeeeeeeeeee,a kefir zawsze i wszedzie w ilosciach hekto bl_badgrin.gif

a jak hekto,to kto to bedzie liczył i przeliczał????
Eugenia
to masz problem i juz biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.