Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kabaczek czy cukinia
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
Dzoana82
Zgłupiałam, nazwę łacińską mają taką samą, wyglądają tak samo. Wygląda na to, że to te samo warzywo. To dlaczego różnią się IG (cukinia ma IG 15 a kabaczek IG 75). O co kamann? To jeść czy nie jeść smilie_girl_037.gif Na forum są przepisy tłuszczowe z cukinią (kabaczkeim???) w roli głównej.
mania.
nazwy mi tez sie myla, ale z tego co tu czytalam, to jemy to zielone, nie zolte. i najlepiej takie cienkie smile.gif mam nadzieje , ze pomoglam.
wers
CYTAT(Dzoana82 @ Aug 23 2010, 18:06 ) *
Zgłupiałam, nazwę łacińską mają taką samą, wyglądają tak samo. Wygląda na to, że to te samo warzywo. To dlaczego różnią się IG (cukinia ma IG 15 a kabaczek IG 75). O co kamann? To jeść czy nie jeść smilie_girl_037.gif Na forum są przepisy tłuszczowe z cukinią (kabaczkeim???) w roli głównej.

http://www.mojeprzepisy.pl/Artykul/cukinia_czy_kabaczek/
mania.
CYTAT(wers @ Aug 23 2010, 18:53 ) *

o , to odwrotnie niz ja podalam, w takim razie nie mieszam.
Butterka
Bo kabaczkowi blizej do dyni ,a cukini do ogorkow:)W smaku tez roznca zasadnicza:)
Dzoana82
Wielkie dzięki, bo już spanikowałam, że wciągałam tłuszczowe leczo z warzywem o IG 75 513.gif Dziękuję wszystkim za odpowiedź dajekwiatka.gif
Łukasz M.
Witam.
Dobrze, że jest ten artukuł, bo nawet wikipedia podaje, że to jest jedno i to samo warzywo smile.gif
Zatem cukinia rządzi i w dodatku jest pyszna smile.gif
Butterka
Radzilabym wikipedii nie traktowac jako wyroczni wiedzy wszelakiej:)))))))
Eugenia
ja wikipedie traktuje z przymruzenie łoka-poniewaz róznie z nia bywa biggrin.gif
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.