Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Kilka pytań dot. strączków i połączeń
Forum - dieta Montignaca > > Pytania i odpowiedzi
Buczuś
Witam i pozdrawiam wszystkich stosujacych dietę mm

Niedawno okazalo sie, że dieta zalecona mi przez prowadzącego mnie lekarza, to "uproszczony" mm. Zdecydowałam się, mając jeszcze do zrzucenia ok. 35 kg stosowac sie scisle do zasad diety. Zakupiłam - "Jesc, aby schudnac" i " Szczupla bez wyrzeczen" i pojawily mi sie wątpliwości.

1. Przede wszystkim mam pytanie dotyczące stosowania w fazie I. soczewicy, fasoli, grochu, spagetti aldente (z maki z pelnego przemialu). W obu ksiązkach są dopuszczalne w fazie I., ale w którys momencie w "Szczupła bez wyrzeczeń" MM pisze, ze w fazie I. nie wolno ich stosować. Jak to w końcu z nimi jest????

2. Czy przygotowując kolację mozna stosować oliwe z oliwek lub olej slonecznikowy do salatek lub smazenia??? (w ksiazkach sa sprzeczne informacje)

3. Czy mozna połaczyć soczewice, jajko na twardo i tunczyka w formie salatki????

4. Czy w ramach sniadania weglowodanowo - bialkowego mozna jeść pomidory, rzodkiewke?? Wedlug mnie tak, ale w obu ksiazkach nic nie jest napisane o jedzeniu warzyw przy tymsniadaniu, wiec nie jestem pewna.

Dzieki za pomoc

Buczus
adhd
jesli chcesz naprade ,by odpadło 35kg z Twojego ciała-to jesli sie wezmiesz za bary to 7-8 miesiecy i przeskoczysz to spokojnie ale wg tej diety dokładnie na tym portalu-przy scisłej fazie I przez 3miechy jestes w stanie pieknie zastartowac jakies -15kg a potem sobie juz powoli urozmaicac i wprowadzac powoli wiecej produktów z IIfazy lecz sporadycznie ,jesli chodzi o groch to raczej odpada zamien na cieciore-lepsza i smczniejsza i niskie IG i szybko sie najadasz i nie czujesz glodu,wiec powodzenia i trzymaj sie MM-to bedze gwarantowany sukces -mysle ,ze przyszła wiosna bedzie Twoja -tylko zbieraj kase na nowe szmaty,bo radykalnie zmienisz cała swoja szafe-trzeba byc tego swiadomym-to powodzenia w scisłym trzymaniu sie diety ,tylko uwazaj na poczatek-bo w pierwszym miesiacu czasami moze byc wieli spadek około 8kg-organizm sie przestawia i potem moze juz isc troche wolniej ale nie poddawaj sie ,ze wolniej bedzie szlo-wierze ,ze osiagniesz cel by sie cieszyc własnym dobrym zdrowiem-powodzenia:)))))
Zoe
Dziewczyny i chłopaki, wszystko fajnie, pięknie i miło, że powitaliście nową koleżankę... ale w tej chęci niesienia pomocy w każdym powyższym poście są błędy! A porem zdziwienie, że nowi się gubią...

Zatem Buczuś, witaj na pokładzie i
1. pytania zadawaj w odpowiednim dziale (zatytułowanym "pytania i odpowiedzi")
2. Iris nie odżywia się wg MM, ani tym bardziej wg forum, więc jego porada o jedzeniu całych jaj wprowadza w błąd Mm-owiczów (do posiłku węglowego jadamy tylko białko jaja)
3. ograniczenie (narzucone przez forum) do 100gr suchych produktów takich jak: makaron, ryż, kasza, strączkowe dotyczy porcji na jeden posiłek, anie na cały dzień
4. pierwsze słyszę, żeni e można jeść grochu! można jak najbardziej, oczywiście do węgli

Jeszcze raz proszę "starych" forowiczów o rozwagę i niestrzelanie baboli! wink.gif
adhd
CYTAT(Zoe @ Aug 29 2010, 23:25 ) *
Dziewczyny i chłopaki, wszystko fajnie, pięknie i miło, że powitaliście nową koleżankę... ale w tej chęci niesienia pomocy w każdym powyższym poście są błędy! A porem zdziwienie, że nowi się gubią...

Zatem Buczuś, witaj na pokładzie i
1. pytania zadawaj w odpowiednim dziale (zatytułowanym "pytania i odpowiedzi")
2. Iris nie odżywia się wg MM, ani tym bardziej wg forum, więc jego porada o jedzeniu całych jaj wprowadza w błąd Mm-owiczów (do posiłku węglowego jadamy tylko białko jaja)
3. ograniczenie (narzucone przez forum) do 100gr suchych produktów takich jak: makaron, ryż, kasza, strączkowe dotyczy porcji na jeden posiłek, anie na cały dzień
4. pierwsze słyszę, żeni e można jeść grochu! można jak najbardziej, oczywiście do węgli

Jeszcze raz proszę "starych" forowiczów o rozwagę i niestrzelanie baboli! wink.gif

no pieknie ,to ja cieciore zarłam zamiast kupowac fasole i ogólnie sie wnerwiłam;bo zastanawiam sie dla czego jadam szparagówke????Fasola biała 40
Fasola biała, ugotowana 33
Fasola czarna 30
Fasola płaskostrąkowa 46
Fasola szparagowa 71
Figi suszone 35
Fruktoza 20
Frytki 95
Glukoza 100
Grejpfrut 25
Groch gotowany 22
Groszek zielony 45
Groszek zielony z puszki
-
kachna
CYTAT(adhd @ Sep 1 2010, 10:40 ) *
no pieknie ,to ja cieciore zarłam zamiast kupowac fasole i ogólnie sie wnerwiłam;bo zastanawiam sie dla czego jadam szparagówke????Fasola biała 40
Fasola biała, ugotowana 33
Fasola czarna 30
Fasola płaskostrąkowa 46
Fasola szparagowa 71
Figi suszone 35
Fruktoza 20
Frytki 95
Glukoza 100
Grejpfrut 25
Groch gotowany 22
Groszek zielony 45
Groszek zielony z puszki
-

bo gdyby kolezanka zamiast siedziec ciagle w pogaduchach i klachac, zajrzala czasami do zasad albo do naszej encyklopedii, zaraz w pierwszej pozycji literki "s" znalazlaby taki oto wpis naszej kochanej gogo
http://forum.dietamm.com/index.php?showtop...st&p=139401
bl_badgrin.gif bl_badgrin.gif bl_badgrin.gif
Kasik28
Wg Forumowych rewolucji:

- połączenie strączkowych (ograniczenie do 100 g suchego) z lekkimi tłuszczami, jak ryba czy pierś z kurczaka
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.