Witam i pozdrawiam wszystkich stosujacych dietę mm
Niedawno okazalo sie, że dieta zalecona mi przez prowadzącego mnie lekarza, to "uproszczony" mm. Zdecydowałam się, mając jeszcze do zrzucenia ok. 35 kg stosowac sie scisle do zasad diety. Zakupiłam - "Jesc, aby schudnac" i " Szczupla bez wyrzeczen" i pojawily mi sie wątpliwości.
1. Przede wszystkim mam pytanie dotyczące stosowania w fazie I. soczewicy, fasoli, grochu, spagetti aldente (z maki z pelnego przemialu). W obu ksiązkach są dopuszczalne w fazie I., ale w którys momencie w "Szczupła bez wyrzeczeń" MM pisze, ze w fazie I. nie wolno ich stosować. Jak to w końcu z nimi jest????
2. Czy przygotowując kolację mozna stosować oliwe z oliwek lub olej slonecznikowy do salatek lub smazenia??? (w ksiazkach sa sprzeczne informacje)
3. Czy mozna połaczyć soczewice, jajko na twardo i tunczyka w formie salatki????
4. Czy w ramach sniadania weglowodanowo - bialkowego mozna jeść pomidory, rzodkiewke?? Wedlug mnie tak, ale w obu ksiazkach nic nie jest napisane o jedzeniu warzyw przy tymsniadaniu, wiec nie jestem pewna.
Dzieki za pomoc
Buczus