Pomoc - Szukaj - Użytkownicy - Kalendarz
Pełna wersja: Pytania techniczne odnośnie forum
Forum - dieta Montignaca > Ogólne > Pomoc techniczna
Stron: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20
Sylwiczek
jesli ktos ma problemy z forum od strony technicznej lub nie wie, jak sie tu poruszac zapraszam do zadawania pytan :) zawsze znajdzie sie ktos pomocny :)
Azja
Ja bym się chciała dowiedzieć jak umieścić swoje zdjęcie przy nicku
Kai Wren
Avatar: przygotowujesz na dysku zdjątko wielkości 80 x 80, wchodzisz w swój Profil, wyszukujesz edycję avatara, zaprtaszkowujesz "używaj avatara", potem wybierasz "Zmień Avatar" jak Ci się pokaże okienko, naciskasz naciskasz "Przegladaj", odnajdujesz plik na swoim komputerze, dajesz "wyślij" i właściwie to wszystko. Wychodzisz, sprawdzasz, czy się wyświetla. Jak się nie wyświetla, wciskasz F5 i wtedy powinno być już Ok.
Sylwiczek
watek do avatarow tez powstanie tylko nie wiem jak wytlumaczyc zmniejszenie rozmiaru do 80x80 :( bo kazdy moze korzystac z innego programu, a ja do tego na pewno nie polece Painta, bo jakosc wychodzi beznadziejna :(
Kai Wren
ja to zrobię, przekopiuję z innego forum, gdzie prowadziłam dział techniczny :)
Najlepszy jest IrfanView :)
tuatara
a ja mam image optimizer i tez sobie chwale
moze pokazemy rozne programy? najpierw jeden przykladowy a potem inne
Sylwiczek
spoko ja moge zrobic na windowsowskim Microsoft Office Picture Manager (z Office'a 2003) - rewelka do wycinania i zmniejszania rozmiaru :) latwy i przyjemny :)
Sylwiczek
na forum wielokrotnie zostala poruszona kwestia problemow z usuwaniem pw. chyba wiem w czym tkwi problem :) forum kiedys mialo adres http://montignac.miniportal.pl/ natomiast od jakiegos czasu wchodzic powinno sie przez nowy adresik www.dietamm.com :) i base url ustawiony jest dla tego drugiego adresu, stad klopoty z usuwaniem pw (mam nadzieje ;) )
Iwona
Brawo Sylwiczek....udało się :) :)
Moge juz usuwać sama pw.
Sylwiczek
super!!! :) czyli to jednak to :)
Iwona
Nie wiem co się stało...przed chwilą jeszcze wszystko działało normalnie..a teraz we wszystkich działach na forum widzę że jest nowy post...19.54.45 Sylwiczek....wszędzei jednakowo, ale jak kliknę na to by zobaczyć post to pisze ze jest błąd. a dokładnie "Złe zapytanie. Link który podałeś jest niepoprawny lub nieaktualny."
Co to może być?
Sylwiczek
yyyy :shifty: to moga byc zabawy sylwiczka :shifty: chcialam cos dobrego zrobic ale nie wyszlo :/ jak klikniesz na "Pokaż nowe posty od ostatniej wizyty" to pokaza ci sie wszsytkie nowe posty, bez tych smieci, ktore nie wiem czemu zostaly :/
Karolisia
(Kai Wren)
ja to zrobię, przekopiuję z innego forum, gdzie prowadziłam dział techniczny :)
Najlepszy jest IrfanView :)

albo Gimp (też darmowy)
bernika
nie wiem czy ktos to zauwazuyl ale cos dzieje niedobrego na forum.. na niektorych stronach nie widac ostatnich postow mimo ze w Indexie sa widoczne... cos sie zacina :(
Sylwiczek
niestety w watkach, w ktorych usuniety zostal uzytkownik, a jego posty zostaly, dzieja sie cyrki :( nastepnym razem uzytkownicy musza byc usuwani wraz ze wszystkimi postami :) proste ;)
Gayta
Witam!
jestem tu nowa i jeszcze nie do końca zapoznałam się z forum. Mam pytanie natury technicznej: czy jest tu opcja powiadamiania o odpowiedziach w śledzonych wątkach? Bo próbowałam znaleźć to ustawienie w swoim profilu i nie zauważyłam.
Sylwiczek
jest jest :) po lewej stronie nad "szybką odpowiedzia" masz "Subskrypcja tego wątku" - jesli to klikniesz to beda ci przychodzily odpowiedzi na maila, ktorego podalas w profilu :) maile dochodza blyskawicznie (wiem, bo sama sledze kilka watkow ;););) )

tylko ze to ci przychodza wszystkie posty z danego watku (poza twoimi)
Gayta
OK, zrobione. Dziękuję :D
Anetaw
Hej !
mam problem taki, że zalogowałam sie dwa razy, w związku z tym jeden login chciała bym usunąć no i nie wiem jak :(
Pomocy!!
Sylwiczek
podaj ten login, to zaraz zniknie :)
Anetaw
Cześć,
niestety wcześniej nie mogłam, a login to: anetawujek
Będę wdzięczna za usunięcie :)
Sylwiczek
sie robi :)
Anetaw
dziękuję za pomoc!
Jolmira
Karolisia, Tuatara, Sylwiczku i gdzie te programy Wasze za pomocą których mozna tyle dobrego zrobić ze zdjęciami by je umieszczać, zmniejszać czy wycinać
Sylwiczek
moj jest w pakieci Microsoft Office 2003 - nazwya sie Microsft Office Picture Manager jesli ktos ma tez ten pakiet, to chetnie podpowiem jak przerobic tam foteczki :) zabieram sie powoli do nauki w Photoshopie :) tam dopiero mozna porobic cuda :)
tuatara
a moj to xat.image optimizer
Karolisia
Mam zwyklego XnWiew (przeglądarka z opcjami podstawowymi do zmiany rozdzielczości i takie tam). Mam też Gimpa (fajny, darmowy, ale używam też tylko do kadrowania). Znam Corela (tutaj to bardziej Photo Paint się przyda niż wektorowy Corel). Photoshopa liznęłam ale maleńko, bo wszystkie graficzne rzeczy przyzywczaiłam się w Corelu robić.

Nigdy mi się nie chce z fotką zrobić nic więcej ponad wykadrowanie i zmniejszenie jej wielkości :D
Jabłko
Złe HTTP_REFERER. Próbowałeś się dostać do tej strony z nieznanego źródła. Jeśli problem nadal istnieje to upewnij się, że 'Base URL' jest poprawnie ustawiona w Admin/Opcje. Wszelkie problemy są opisane w dokumentacji punBB.

SYLWICZEK POMOZ...
Kai Wren
Masz odpowiedź w komentarzach do zdjęć.

Teraz adres forum jest www.dietamm.com/forum
Przedtem był inny, ale on stoi wyżej w googlach i większość logowała się przez niego.
Jeśli zalogujesz się przez dietamm będzie OK.

(Sylwiczek)
na forum wielokrotnie zostala poruszona kwestia problemow z usuwaniem pw. chyba wiem w czym tkwi problem :) forum kiedys mialo adres http://montignac.miniportal.pl/ natomiast od jakiegos czasu wchodzic powinno sie przez nowy adresik www.dietamm.com :) i base url ustawiony jest dla tego drugiego adresu, stad klopoty z usuwaniem pw (mam nadzieje ;) )

Widzisz?
Jabłko
TAK widzę i dziekuje-
Pomylic sie chyba mozna co KaI?
Kai Wren
Przecież to nie pomyłka, tylko brak informacji w googlach. Gogo coś z tym wkrótce zrobi.
Sylwiczek
tak tak, czyham na nią tylko, jak sie pojawi, to bedzie miala duzo roboty :P :)
Jabłko
a dostane moj nick ? :D
Sylwiczek
sie robi :) (dla niewtajemniczonych wlasnie zmieniam nazwe loginu Claire na Jabłko :) )

mam nadzieje, ze sie nie narobi zamieszanie na forum, bo istnieja juz posty Jabłka z innego konta :/ ale nie powinno sie nic skopać, bo forum "widzi" dwa różne konta o tym samej nazwie, więc mam nadzieję, że bedzie ok :)
Gizelka
Sylwiczek!!!
Powiedz mi jaki jest przelicznik na marchewy - bo rozumiem, że ich ilość ma zwiazek z ilością napisanych postów, a może sie mylę??
i drugie pytanie - bardzo podobne - skąd sie biorą "tytuły" np. Podstawówka MM??

Ciekawska jestem!!
Fragola
Sylwiczku już wczesniej coś pisałam, ale tutaj jest chyba odpowiednie miejsce :)
Chciałabym zmienić nick z Kobieta prawie idealna na Vega albo Fragola? Ten wpisałam na szybko, nie wiedziałam, że tak sie przywiąże do forum i do Was :) Bardzo byłabym wdzięczna za pozytywne rozpatrzenie mojej sprawy :)
Kai Wren
Szkoda, że ja Ci nie mogę pomóc, ale Sylwi chyba już wie... Poziomko ;) (Fragola to po włosku zdaje się poziomka) zaraz jej przypomnę. Vega już chyba jest....
Fragola
Kai to truskawka, ale bardzo blisko ;)
Sylwiczek
juz jestes Fragola :) o jaka ulga dla wszystkich, bo ciezki byl Twoj nik do napisania :) a poziomeczka jest slodziutka :D
jeszcze jak fotke do avatarka wstawisz, to Cie wszystkie pokochamy :)

Gizelko- do marchewek nie mam dostepu, wiec szczerze mowiac nie wiem, po ilu postach dostaniesz druga, natomiast rangi niestety sie popsuly :( konieczna jest ingerencja w skrypty forum, a ja do tego nie mam dostepu :(
jak chcesz cos jeszcze wiedziec, to strzelaj :D
Fragola
Dziękuje Sylwiczku!!!! Właśnie zauważyłam, teraz tylko niech wszyscy zobaczą, że ja to ja:p Jeszcze raz dzieki!!!! :*
Sylwiczek
nie ma za co:* :):)
Gizelka
Dzięki Sylwik!! Napewno jeszcze coś wymyślę, żeby Cię pomęczyć :)
Sylwiczek
:cool: czekam ;);) po wakacjach poprosze Vana o pomoc i mam zamiar podszkolic sie w obsludze forum od zaplecza, to moze wtedy uda mi sie dostac pozwolenie od Gogo na wieksze zamieszanie ;)
rodzynka
Sylwia, Kai, mam pytanie. Jak jade do mojej mamy i zabieram laptopa, to nigdy nie moge z neigo wejsc na forum. Po prostu strona sie nie otwiera, a wszystko inne tak. Co to moze znaczyc? Co powinnam zmienic w ustawieniach? Jakich? Gdzie? :)
Kai Wren
może masz ustawiony stary adres?
Sylwiczek
ja tez tu tak mam :( w bygdoszczy... siedze na dosc starym lapie, bo na innych kompach dziala bez zastrzezen... aha i na tym lapie przez wiesniacką opere nie moge edytowac postow :P adres na pewno www.dietamm.com :) i ja mowialam, ze mieszkam na koncu swiata? ;) do bydgoszczy nawet uprawnienia adminki nie docieraja ;)
zartuje tylko na tym lapie i nie wiem czemu :think: (aha, przez explorera smiga wszystko, tylko, ze ja nie umiem sie poruszac po forum bez zakladek :| )
Kai Wren
AvantBrowser ma zakladki i ma silnik IE, może będzie Ci przyjaźniejszy.
Sylwiczek
nie bede mu istalowalo pierdol na kompie ;) jutro nad ranem wyjezdzam, ale dzieki!
Anetaw
cześć
w związki z moimi problemami z zalogowaniem się, od nowa sie zarejestrowałam ale też sie nie udało i w związku z tym mam prośbę byś Sylwiczku wywaliła to.
Login hunterka
dzięki ;)
Gogo
aneta - powiedz dokładnie o co chodzi ??wyrzucić hunterke? aaa program rozpoznaje małe i duże litery
To jest wersja lo-fi głównej zawartości. Aby zobaczyć pełną wersję z większą zawartością, obrazkami i formatowaniem proszę kliknij tutaj.
Invision Power Board © 2001-2012 Invision Power Services, Inc.